Σαράντα χρόνια Mummenschanz – The best of… Mummenschanz

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 07:30
Σαράντα χρόνια Mummenschanz – The best of… Mummenschanz
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Σάββατο 24 & Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 21.00

O μαγευτικός κόσμος της σιωπής που δημιουργούν οι Mummenschanz δεν είναι εύκολο να ενταχτεί σε κάποια κατηγορία θεάματος. Ο θίασος αυτοχαρακτηρίζεται «θέατρο με μάσκες» ή «θέατρο παντομίμας» (το όνομά του παραπέμπει στην παλιά αγγλική λέξη «mummer», που σημαίνει «μίμος»).

Το σκηνικό σύμπαν που δημιουργούν οι χαρισματικοί αυτοί καλλιτέχνες με τις κινήσεις, τη διακριτική χορογραφία, τις υπέροχες μάσκες και τις ευφάνταστες κατασκευές και οι μικρές ιστορίες που «αφηγούνται» – άλλοτε συγκινητικές, άλλοτε ξεκαρδιστικές – είναι μια εμπειρία μοναδικής καλαισθησίας, μια ανάμνηση που θα παραμείνει ανεξίτηλη σε μικρούς και μεγάλους…

Το θέατρο Mummenschanz ιδρύθηκε το 1972, από μια ομάδα μαθητών του Ζακ Λεκόκ, τους Bernie Schürch, Andres Bossard (1944-1992) και Floriana Frassetto. Οι Mummenschanz κατέκτησαν τον κόσμο με την πρωτοτυπία και τη δεξιοτεχνία των παραστάσεών τους.

Έπαιξαν για τρία χρόνια στο Broadway, παρουσιάστηκαν ως προσκεκλημένοι στο Muppet Show και περιοδεύουν συνεχώς, σε κάθε γωνιά της γης, εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Η παράσταση «40 χρόνια Mummenschanz – The Best of…», με επιλογές από τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας τους, δημιουργήθηκε ειδικά για να γιορτάσει την τεσσαρακοστή επέτειο του θιάσου. Στην Ελλάδα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των φετινών, 46ων Δημητρίων.

Kαλλιτεχνική διεύθυνση: Floriana Frassetto & Bernie Schürch
Παίζουν: Floriana Frassetto, Bernie Schürch, Raffaella Mattioli, Pietro Montandon
Τεχνικός διευθυντής: Jan Maria Lukas
Διεύθυνση παραγωγής: Markus Simmen

«Όπως και στους πίνακες του Κλέε, οι δημιουργίες των Mummenschanz διαθέτουν χιούμορ, οικονομία στα εκφραστικά μέσα, αλλά και μια δόση φιλοσοφημένου στοχασμού….» - The New York Times

«Πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο. Δεν μπορεί κανείς να το περιγράψει. Πρέπει απλά να το δείτε!» - Le journal d’ Egypte

«Οι Mummenschanz φέρνουν και πάλι τη μαγεία στο Πεκίνο…» - Beijing Youth Daily

Info: www.mummenschanz.com
Είσοδος 5, 10 & 15 Ευρώ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011, 07:33