«Θάματα και καρκαντσέλια»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 14:53
«Θάματα και καρκαντσέλια»
Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Του Χριστού χριστόψωμα
τα φώτα τηγανίτες

τα παραμύθια γέμισαν
το νου και την καρδιά μας

καλικαντζάροι φτάσανε 
να φάνε τα φαγιά μας

μα οι τηγανίτες κύλησαν 
να βρουν την αφεντιά μας.


Κυριακές 8 & 15 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 12:00

Τις μέρες των γιορτών, ένας φτωχός άντρας μπαίνει μες στο δάσος και τον πιάνει η νύχτα. Εκεί θα συναντήσει πλάσματα αλλόκοτα και τρομακτικά, θα δει πράγματα πρωτόγνωρα και μαγικά. Η παραμονή όμως της Πρωτοχρονιάς θα γίνει η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του κι εμείς θα μάθουμε γιατί η θάλασσα είναι αλμυρή!

Καλικάντζαροι και μικρά ξωτικά ανατρέπουν τις ζωές των ανθρώπων, κάνουν ένα σωρό σκανταλιές μα κάνουν και καλοσύνες.

Εκπλήξεις, ανατροπές, παιχνίδια, ξεγελάσματα κι ένα σωρό γλυκίσματα πλέκονται και ξεπλέκονται μέσα στα παραμύθια μαζί με μουσικές και κάλαντα.

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις” φιλοξενεί και οργανώνει στο χώρο του εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών.

Δυο Κυριακές το μήνα τα παιδιά θα μπορούν να παρακολουθήσουν τις αφηγήσεις και κάθε μήνα το πρόγραμμα θα έχει διαφορετική θεματική. Ανάλογα με τη θεματική θα συμμετέχουν και θα συμπράττουν και άλλοι καλλιτέχνες (μουσικοί ή εικαστικοί).

Κάθε μήνα με διαφορετικά παραμύθια. Μύθοι και παραμύθια των λαών, ιστορίες από διαφορετικές γωνιές του κόσμου, ιστορίες για μένα και ιστορίες για σένα... ιστορίες για μας.

Την επιμέλεια των προγραμμάτων έχει η Σύλβια Βενιζελέα. Με την τριπλή της ιδιότητα, ηθοποιού, θεατρολόγου και αφηγήτριας, με αγάπη και σεβασμό για τα παιδιά και με προηγούμενη εμπειρία σε ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών, δημιουργεί εκπαιδευτικά προγράμματα με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών.

Μέχρι τώρα έχει συνεργαστεί, δημιουργώντας παρόμοια προγράμματα, με σχολεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Επιλέγει ιστορίες της προφορικής παράδοσης που αγγίζουν θέματα όπως η φιλία, η γενναιοδωρία, η αγωνιστικότητα σε όλες τις δυσκολίες της ζωής, η διαφορετικότητα, η διατήρηση της ισορροπίας στη φύση και η δύναμη του νου και της καρδιάς. Ιστορίες μαγικές, αλλά και διασκεδαστικές με ήρωες πλάσματα μικρά και τρυφερά, άγρια κι αρπακτικά, αλλόκοτα και ξωτικά.
Οι αφηγήσεις γίνονται με τρόπο άμεσο και παραστατικό, εμπλέκοντας το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και της επικοινωνίας με το κοινό.


Γενική Είσοδος: 5€, Διάρκεια Παράστασης: περίπου 1 ώρα, Ηλικίες: 4+


Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: info@dieleusis.gr | www.dieleusis.gr

Ταξίδια στον κόσμο με αφηγήσεις μύθων και παραμυθιών
Δύο Κυριακές κάθε μήνα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 14:58