Θεατρική Άνοιξη στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Θεατρική Άνοιξη στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
Το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ξεκινάει μια καινούργια περιπέτεια εμπλουτίζοντας το βιογραφικό του με την παρουσία νέων καλλιτεχνών, και όχι μόνο, που θα δραστηριοποιηθούν και θα συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη.

Πρόκειται για έναν νέο κύκλο από συνεργασίες με ενδιαφέρουσες προσεγγίσεις σύγχρονων έργων, ομαδικο πνεύμα, ανακύκλωση ιδεών αλλά και υλικών.

Στοιχεία που έτσι κι αλλιώς καθορίζουν την φυσιογνωμία του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ. Τον Μάρτιο ξεκινά με 2 παραστασεις: τις ”ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ” σε σκηνοθεσία Βασίλη Ανδρέου, από 17 Μαρτίου και το ”DELIRIUM TREMENS” του Στρατή Πανούριου και της Μαρίας Κατσανδρή σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου, από 22 Μαρτίου.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ”ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ”
σε σκηνοθεσία του Βασίλη Ανδρέου, από 17 Μαρτίου

Ο Βασίλης Ανδρέου και 7 νέες ηθοποιοί, παρουσιάζουν στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, επτά μονολόγους γυναικών. Ένας γάμος - έξι γυναίκες - ένας άγγελος. Στην αίθουσα δεξιώσεων ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΕΣ, εκτυλίσεται ένας κρητικός γάμος. Εκεί συναντιούνται 6 γυναίκες- παράνυμφοι και ο γάμος μετατρέπεται σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση, σε αναζήτηση θεραπείας.

Θεραπαινίδα: Από το ρήμα θεραπεύω που σημαίνει θεραπεία, γιατρειά. Εξυπηρετώ και υπηρετώ, έμπιστες υπηρέτριες, δούλες, μαίες.

Επτά ηθοποιοί που μέσα από μαθήματα και θεατρικές πρακτικές ενέπνευσαν τον Βασίλη Ανδρέου να γράψει γι’ αυτές. Έτσι προέκυψαν τα προσωπεία των ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΩΝ. Το ΚΟ-ΟΜΟΤΕ, που σημαίνει μικρό πρόσωπο, είναι ένα από τα ωραιότερα προσωπεία του θεάτρου ΝΟ και αποτέλεσε την αφορμή για αυτό το έργο. Ανοιχτή πρόσκληση σε ένα ντελιριακό γάμο.

Παίζουν: Ρόζα Αγγελή, Μαρία Αιγινίτου, Κλεοπάτρα Μάρκου, Θεοδώρα Νικολάου, Έλενα Παπαβασιλοπούλου, Αγάπη Παπουτσάκη, Σοφία Τσινάρη

Σκηνοθεσία/Κείμενα: Βασίλης Ανδρέου, Σκηνικά/Κοστούμια: Αλεξάνδρα Σιάφκου Χορογραφία: Ελένη Σιδερά, Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή, Τεχνικός Διευθυντής: Αριστοτέλης Καρανάνος, Διεύθυνση Παραγωγής: Αγγέλα Κυριακού

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Τετάρτη 17 Μαρτίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τρίτη, Τετάρτη, ώρα 21.00
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - Κολωνού 31, Μεταξουργείο

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ.: 698-1802544

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «DELIRIUM TREMENS»
του Στρατή Πανούριου και της Μαρίας Κατσανδρή, από 22 Μαρτίου
Μία συμπαραγωγή της ΚΟΧΥΛΙ ΑΜΚΕ και της POLYPLANITY Productions.Μία παράσταση σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούριου, βασισμένη στην πραγματική ιστορία μίας αλκοολικής γυναίκας.

Η Αφροδίτη πρόκειται να γιορτάσει τα γενέθλιά της. Καλεσμένοι της είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ζωή της. Ένα μπάρ σε ρόλο καθαρτηρίου και ένας μυστήριος μπάρμαν, την οδηγούν σε μία καθοριστική απόφαση ζωής. Ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, η Αφροδίτη θα μονομαχήσει με τον ίδιο της τον εαυτό, με τους εφιάλτες και τα όνειρά της. Θα καταφέρει άραγε να ξεκινήσει από την αρχή;

«Delirium Tremens» (Τρομώδες Παραλήρημα): Ένα απ’ τα συμπτώματα στέρησης του αλκοόλ. Το σύμπτωμα αυτό ξεκινάει απ’ το τρέμουλο των χεριών ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει τον αλκοολικό σε εφιαλτικές παραισθήσεις, ακόμα και στο θάνατο.

Στην παράσταση, παίζει μουσική και τραγουδάει ο Γιάννης Ψειμάδας.

Παίζουν: Ανθή Ανδρεοπούλου, Στρατής Πανούριος,

Κέιμενο: Στρατής Πανούριος, Μαρία Κατσανδρή, Σκηνοθεσία: Στρατής Πανούριος, Σκηνικά: Αλεξάνδρα Σιάφκου, Κουστούμια: Δήμητρα Χίου, Φωτισμοί: Ηλέκτρα Περσελή
Μουσική Επιμέλεια – Σύνθεση: Γιάννης Ψειμάδας, Τεχνικός Διευθυντής: Αριστοτέλης Καρανάνος, Διεύθυνση Παραγωγής: Αγγέλα Κυριακού

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
22 Μαρτίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Δευτέρα, Τρίτη, ώρα 22.15
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ - Κολωνού 31, Μεταξουργείο

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ.: 698-1802544


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010, 06:46