Από πολύ νωρίς το απόγευμα, ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το Κλειστό Γήπεδο στο Νέο Ηράκλειο Αττικής…

Ο λόγος δεν ήταν κάποιο αθλητικό γεγονός, αλλά η πρεμιέρα του κύκλου συναυλιών αλληλεγγύης, που θα δώσει ο Γιώργος Νταλάρας σε γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συναυλία είχε ώρα έναρξης τις 19:30 αλλά άνθρωποι όλων των ηλικιών είχαν γεμίσει το γήπεδο από πολύ νωρίς. Ο Γιώργος Νταλάρας ανέβηκε στην σκηνή περίπου στις 19:45 και για περίπου δύο ώρες και τριάντα λεπτά, τόσο ο ίδιος όσο και η 11μελής ορχήστρα του γνώριζαν την αποθέωση σε κάθε τραγούδι.

Η πρόθεση και η επιθυμία του καλλιτέχνη να «συνομιλήσει» μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους χθες ήταν επιτυχημένη, καθώς ο Γιώργος Νταλάρας χάρισε στο κοινό τραγούδια που ενώνουν, ψυχαγωγούν, συντροφεύουν, παρηγορούν, δίνουν χαρά και λυτρώνουν.

Όπως έχει πει και ο ίδιος, επιθυμία του ήταν και είναι να βρεθεί κοντά στους χιλιάδες συμπολίτες μας, στις μισθοσυντήρητες οικογένειες, στους ανέργους, που η ζωή τους καθημερινά γίνεται όλο και πιο δύσκολη και η επιβίωσή τους πιο αβέβαιη, από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Άλλωστε ο τίτλος «Είσοδος ελεύθερη» τα λέει όλα, καθώς πρόκειται για ένα κάλεσμα στον καθένα, μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και συμμετοχής που μας θυμίζει ότι η μουσική πάντα μπορεί να στείλει ένα μήνυμα ελπίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είναι φυσικό η χθεσινή επιτυχημένη πρεμιέρα τον γεμίζει δύναμη για την συνέχεια. Μια συνέχεια της οποίας επόμενοι σταθμοί είναι οι εξής: 29 Φεβρουαρίου στον Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, 5 Μαρτίου στο Ίλιον, 10 Μαρτίου στην Δάφνη, 17 Μαρτίου στην Ηλιούπολη, 24 Μαρτίου στην Καλλιθέα, 25 Μαρτίου στους Αγίους Αναργύρους, 30 Μαρτίου στο Περιστέρι και 1 Απριλίου στο Κερατσίνι.

Nα σημειωθεί ότι πριν την έναρξη της συναυλίας, ομάδα περίπου 10 πολιτών φώναξαν συνθήματα κατά του καλλιτέχνη όπως «Δεν θέλουμε Νταλάρα στις γειτονιές».

Ώρα έναρξης έναρξης όλων των συναυλιών: 19:30. Είσοδος ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν ειδικές προσκλήσεις ή κρατημένες θέσεις και η χωρητικότητα των αιθουσών εξαντλείται με βάση τον χρόνο προσέλευσης του κοινού.

Πρόγραμμα συναυλιών:

29/02/2012 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΙΚΑΙΑΣ «Ο ΠΛΑΤΩΝ» Π. Ράλλη & Θηβών Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη
05/03/2012 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «Γ. Κακούρης» Καπετάν Βέρρα & Ορεινής Ταξιαρχίας Δήμος Ιλίου.
10/03/2012 ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΜΙΧ. ΜΟΥΡΟΥΤΣΟΥ» Παπαναστασίου 70 & Ηούς Δήμος Δάφνης – Υμηττού.
17/03/2012 ΣΑΒΒΑΤΟ Α’ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ. Εθνάρχου Μακαρίου & Βουλιαγμένης Δήμος Ηλιούπολης.
24/03/2012 ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «ΕΣΠΕΡΟΣ» Δήμος Καλλιθέας.
25/03/2012 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ (ΓΕΡΟΒΟΥΝΟ) ΘΕΟΤΟΚΟΥ κάθετος ΓΟΥΝΑΡΗ Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.
30/03/2012 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ «Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ» Κένεντυ & Γιαννιτσών Δήμος Περιστερίου.
01/04/2012 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ «Π. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ» (ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑ) Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης