Θεσσαλονίκη: Διασυνοριακό Φεστιβάλ διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 03:08
Θεσσαλονίκη: Διασυνοριακό Φεστιβάλ διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών

“Διασυνοριακό Φεστιβάλ στην Αμφίπολη” διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου, από το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Μουσικοχορευτικά σχήματα από συλλόγους των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, Ροδόπης αλλά και το βουλγαρικό σχήμα Pirin Folk Ensemble θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς τα απογεύματα του Σαββάτου και της Κυριακής στο Αρχαιολογικό Πάρκο Αμφίπολης. Στη συνέχεια, πολυφωνικά σχήματα και μουσικά συγκροτήματα θα τραγουδήσουν σε ελληνικούς και βουλγαρικούς ρυθμούς .

Την Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αμφίπολης, στο Ροδολίβος Σερρών, ημερίδα με θέμα την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας και Βουλγαρίας, καθώς και τις προοπτικές για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στη διασυνοριακή περιοχή.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνεται διαδραστικό εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας με θέμα την πολιτιστική κληρονομιά.

Το διασυνοριακό φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Borderless Culture, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A “Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020”.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019, 03:08