Ένα πολυθεματικό, διαδραστικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ, που απευθύνεται σε παιδιά από την προσχολική ηλικία μέχρι και την εφηβεία (0-18 ετών), σε γονείς, εκπαιδευτικούς, ομάδες και επαγγελματίες, θα φιλοξενηθεί στις αρχές του φθινοπώρου στη Θεσσαλονίκη.

Είναι το πρώτο Kidot Festival που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο δημαρχείο, με τη συμμετοχή πάνω από 40 φορέων, ομάδων δραστηριοτήτων, υπηρεσιών και επιχειρηματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το φεστιβάλ θα έχει πέντε ξεχωριστούς πυλώνες, που θα δίνουν βαρύτητα στην εκπαίδευση μέσα από την ψυχαγωγία και τη βιωματική μάθηση. Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη σε ό,τι έχει σχέση με το παιδί, αλλά και στις ομάδες που συμμετέχουν να δείξουν τις δράσεις τους στο κοινό, μέσα από διαμορφωμένους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοργανωτής του Kidot Festival, Μάκης Ανανιάδης.

Έτσι στον χώρο του δημαρχείου θα οργανωθούν δεκάδες workshops από δημιουργικές ομάδες της πόλης, με εργαστήρια επιστημών, τεχνολογίας, καλλιτεχνικών, μουσικής, χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, χειροτεχνίας, υγείας και διατροφής, επαγγελματικού προσανατολισμού, περιβάλλοντος κ.α. Τα εργαστήρια θα γίνονται σε κλειστούς ειδικά διαμορφωμένους χώρους, με συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχής, την οποία θα πρέπει να δηλώνουν με εγγραφή στο site του φεστιβάλ (www.kifotfestival.com) ή και επί τόπου στον χώρο διεξαγωγής.

Θα υπάρχουν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις στους εξωτερικούς χώρους του δημαρχείου, με τη μορφή pop-up δραστηριοτήτων, όπως μουσικο-θεατρικά δρώμενα, αθλητικές δράσεις, επιδαπέδια παιχνίδια, yoga και pilates για παιδιά και γονείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλο κομμάτι του φεστιβάλ αφορά τους επαγγελματίες. Πρόκειται για το Kidot market και expo υπηρεσιών, σε υπαίθρια αγορά, όπου θα παρουσιάζονται προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν το παιδί. Για παράδειγμα βιβλία, παζλ, μοντελισμός, έπιπλα, ρουχισμός, πολυχώροι, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, σχολεία, μουσεία, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενεί ομιλίες και ανοιχτές συζητήσεις από ειδικούς επαγγελματίες, γονείς και εκπαιδευτικούς (kidot talks), οι οποίες θα γίνονται σε κλειστό χώρο. Οι συζητήσεις θα είναι διαδραστικές σε θεματικές που αφορούν τις σχέσεις γονέων – παιδιών, εκπαιδευτικών – παιδιών, τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση, και νέες εκπαιδευτικές μέθοδοι, διατροφή και υγεία, διαπολιτισμικότητα κ.α.

Σε ξεχωριστή γωνιά, τέλος, σε υπαίθριο χώρο, πέντε καταστήματα της πόλης θα δημιουργούν ειδικά μενού και πιάτα για τα παιδιά, προτείνοντας γευστικές απολαύσεις σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή.

«Είναι μία ολιστική προσέγγιση για τα παιδιά και τους εφήβους, που έχει σκοπό να τους δώσει τη δυνατότητα να δουν τι καινούργιο υπάρχει στην πόλη για αυτά, τι τους αρέσει και ενδεχομένως να ανακαλύψουν νέες δεξιότητες. Επίσης, θα δίνεται η δυνατότητα διάδρασης με τους γονείς τους, και θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον γνωριμίας των επαγγελματιών του χώρου, από το οποίο ίσως να προκύψουν στο μέλλον συνέργειες» ανέφερε ο κ. Ανανιάδης.

Το φεστιβάλ, στόχος είναι να επεκταθεί και σε άλλες πόλεις που έχουν δείξει ενδιαφέρον, ενώ επιδιώκεται η διοργάνωση και επιμέρους δράσων μέσα στη χρονιά, σε συνεργασία και με άλλα φεστιβάλ. Το πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ, στο facebook και στο instagram στο τέλος Αυγούστου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης