Σεμινάρια με θέματα που ενδιαφέρουν το κοινό και έχουν το στοιχείο της επικαιρότητας, διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο, η Thessaloniki Walking Tours κρατώντας «Συντροφιά την εποχή του κορωνοϊού».

Η παραμονή στο σπίτι αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να συζητήσουμε, να μελετήσουμε, να στοχαστούμε. Τούτες τις μέρες είναι σημαντικό να τις περάσουμε ΜΑΖΙ, κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν και αποσπούν την προσοχή μας από την κρίση που βιώνει ο πλανήτης, χωρίς φυσικά να εφησυχάζουμε. Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours συνεχίζει και όλο τον μήνα τα δωρεάν σεμινάρια που διοργανώνει, με θέματα από την λογοτεχνία, την τέχνη, τις ιδέες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμμετοχή γίνεται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: info@thessalonikiwalkingtours.com και θα τα παρακολουθήσουν ζωντανά οι 100 πρώτοι-θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Αυτοί οι 100 θα λάβουν απάντηση, ενώ στους υπόλοιπους θα σταλεί βιντεοσκοπημένο το υλικό την επόμενη μέρα των σεμιναρίων. Τα σενιμάρια διεξάγονται μέσω της πλατφόρμας zoom, από τις 19.00 ως τις 21.00

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων:

Μ.Τρίτη 14 Απριλίου, 7 – 9 μμ, «Ο στεναγμός των πενήτων»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγγραφέας Σταύρος Ζουμπουλάκης μέσα από ένα μοναδικό σεμινάριο μας αποκαλύπτει τον κόσμο που κρύβεται πίσω από τον στεναγμό των πενήτων, των φτωχών, των κατατρεγμένων, των αδύναμων, τον κόσμο δηλαδή του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου, 7 – 9 μμ, «Η σκιά του Χριστού: ο Χριστός ως μύθος και ως θρησκεία»

Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης αναζητεί την αφηγηματική καρδιά του κεντρικού χριστιανικού μύθου σε ένα διαφορετικό σεμινάριο.

Τρίτη 21 Απριλίου, 7 – 9 μμ, «Δεν θα σιωπήσουμε ποτέ»

Η γενναιότητα και η κληρονομιά της ηρωικής ομάδας «Λευκό Ρόδο» κατά τη ναζιστική περίοδο της Γερμανίας ξετυλίγεται μέσα από τις αλησμόνητες προκηρύξεις της. Ο συγγραφέας Θανάσης Τριαρίδης τις μοιράζεται μαζί μας με τις σκέψεις του σε ένα σεμινάριο για μια σπουδαία σελίδα της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Πέμπτη 23 Απριλίου, 7 – 9 μμ, «Ιων Δραγούμης, ο εραστής των μεγάλων ιδεών»

Ο συγγραφέας, γιατρός και επιμελητής των ημερολογίων του Δραγούμη, Νώντας Τσίγκας συζητεί με τον Θανάση Τριαρίδη και αφηγείται τη ζωή και το έργο του Ίωνα Δραγούμη σε ένα σεμινάριο που ανοίγει πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Τρίτη 28 Απριλίου, 7 – 9 μμ, «Ξαναδιαβάζοντας τους “Άθλιους” του Β. Ουγκώ»

Ένα από τα σημαντικότερα μυθιστόρημα στην ιστορία των ανθρώπων δίνει πάντα αφορμές για να το ανακαλύπτει κανείς ξανά και ξανά. Σε ενα σεμινάριο με εισηγητή τον Θανάση Τριαρίδη αναστοχαζόμαστε πάνω στην μοίρα των ανεπανάληπτων ηρώων του.

Κυριακή 3 Μαϊου, 7 – 9 μμ, «Οι κλασικοί ήρωες στον 21ο αιώνα»

Όταν οι κλασικοί ήρωες αναζητούν να επαναπροσδιοριστούν από έναν σύγχρονο συγγραφέα. Μια συζήτηση ανάμεσα στον Μάνο Κοντολέων και τον Θανάση Τριαρίδη.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης