Ο Δρ. Γεώργιος Κακκαβάς, Διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ήταν καλεσμένος της Λουκίλας Καρρέρ και της Λίτσας Θεοφάνους στην τηλεόραση της Ζούγκλας και την εκπομπή «Με το Λι και με το Λάμδα».

«Θησαυροί από τα Ελληνικά Μουσεία φιλοξενούνται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας αυτές τις μέρες. Η έκθεση εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2014 » είπε ο κ. Κακκαβάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ή δεύτερη φορά που μεταφέρονται σπάνια εκθέματα από τα Μουσεία μας στο εξωτερικό. Η πρώτη ήταν στο Μουσείο της Φιλιππούπολης και η δεύτερη στη Σόφια. Συνδιοργανωτές της έκθεσης είναι το Νομισματικό και Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας και τα εκθέματα προέρχονται από τα παραπάνω Μουσεία, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και έξι Εφορείες Αρχαιοτήτων» συνέχισε ο κ. Κακκαβάς.

Στα επίσημα εγκαίνια που έγιναν στις 7 Νοεμβρίου παρευρέθηκαν οι πρέσβεις της Ελλάδας Δημοσθένης Στωίδης και της Κύπρου Σταύρος Αμβροσίου, Βούλγαροι και Έλληνες διανοούμενοι, επιχειρηματίες και πολυάριθμοι πολίτες της Βουλγαρίας, οι οποίοι είχαν την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν στο πιάνο τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα, που έπαιξε συνθέσεις του από τα κλασσικά έργα του «Λουκιανού Διάλογοι», «Ορφέας και Ευρυδίκη», «Όπερα Ζευς» συνοδευόμενος από την υψίφωνο Βάσια Ζαχαροπούλου.

Επιμέλεια: Λουκίλα Καρρέρ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης