Ο MFF – είναι τα αρχικά του Mr. Flower Fantastic – είναι ένας ανώνυμος καλλιτέχνης. Γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης και έγινε γνωστός όταν μετέτρεψε το Air Max 97 που φορούσε η Σερένα Ουίλιαμς στο US Open σε ένα αριστούργημα από λουλούδια.

Τοποθετεί μπουμπούκια πάνω σε γνωστά, για την ακρίβεια διάσημα αθλητικά παπούτσια. Χρησιμοποιεί τουλίπες, τριαντάφυλλα, κρίνους, ορχιδέες, γαρύφαλλα και μια ποικιλία άλλων λουλουδιών από την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, την Καραϊβική, τη Βόρεια και Νότια Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μνήμες από τα λουλούδια στο σπίτι του και από τους κήπους με λουλούδια στη γειτονιά του είναι ζωντανές για τον MFF. Εξηγεί ότι η ανάγκη του να παραμείνει στην ανωνυμία έχει να κάνει με το ότι επιθυμεί το επίκεντρο της προσοχής να είναι αυτό το «δυνατό παγκόσμιο δώρο των λουλουδιών στην ανθρωπότητα». «Λένε ότι τα λουλούδια είναι η μνήμη της γνώσης της αλήθειας και κάθε σπόρος ξεκινά με ένα λουλούδι» υπογραμμίζει. «Σ’ όλη την ιστορία, τα λουλούδια προορίζονταν να φέρουν ειρήνη. Με την τέχνη μου, αυτό είναι που θέλω να κάνω».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης