Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων οργανώνει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον μεγάλο ποιητή και στιχουργό Νίκο Γκάτσο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννησή του, και στον μεγάλο μας λογοτέχνη Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τον θάνατό του.

Στο αφιέρωμα για τον Νίκο Γκάτσο, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 19:00, που θα προλογίσει ο ποιητής – βιβλιογράφος Δημήτρης Δασκαλόπουλος, θα προβληθεί απόσπασμα από την εκπομπή της ΕΡΤ «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», ενώ η εκδήλωση θα κλείσει με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από τη Μικτή Χορωδία και την Ορχήστρα της Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 18:00, θα προβληθεί η ταινία «Έρωτας στα χιόνια», παραγωγή της ΕΡΤ από την εκπομπή «Παρασκήνιο», στην οποίο οι τρεις συγγραφείς Μένης Κουμανταρέας, Γιώργος Χειμωνάς και Αλέξανδρος Κοτζιάς σχολιάζουν το περίφημο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Πριν από την προβολή θα γίνει εισήγηση για την ταινία από τον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη.
Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου του 2012, θα ολοκληρωθεί το αφιέρωμα με τον Στρατή Τσίρκα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (1911).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: Ακαδημίας 50, στάση Μετρό Πανεπιστήμιο, τηλ.: 21036211601.

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης