ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2009 21:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΙΗΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ

Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, του ποιητή μας. Μαζί με καλλιτέχνες οι οποίοι έχουν καταθέσει τις ευαισθησίες τους, μέσα απ΄ την μακρόχρονη πορεία τους στο χώρο, φτιάξαμε την μουσικοθεατρική παράσταση «Παραμερίζουμε ποιητή για να περάσεις» για να τιμήσουμε αυτόν που μας τίμησε με το έργο του. Μια παράσταση, που με απόλυτο σεβασμό στο πλούσιο έργο που μας κληροδότησε , προβάλλει τις πηγές έμπνευσης του, το μεγαλείο του έργου του και μελοποιημένα, τις κορυφαίες στιγμές της ποίησης του.
Ο ποιητικός, ο αγωνιστικός και ο ανθρώπινος δρόμος της ζωής του Γιάννη Ρίτσου είναι αδιαίρετος. Κανείς δεν μπορεί –αν θέλει να είναι αντικειμενικός – να προσεγγίσει το έργο του Ρίτσου απ΄ την  μια πλευρά χωρίς να συνδεθεί με τις άλλες. Η κάθε μια και όλες μαζί κλείνουν μέσα τους όλες τις ομορφιές και τις αξίες της ζωής , που βρήκαν την ολοκλήρωσή τους σ αυτό το σπουδαίο άντρα της άγριας και περήφανης Μονεμβασιάς, του τόπου που τον γέννησε την Πρωτομαγιά του 1909.

Τον ποιητή που δεν μας αδίκησε, δεν μας έκρυψε την αλήθεια, που οξυγόνωσε με το έργο του τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας τιμά η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και μαζί της ο ΜΑΝΩΛΗΣ  ΜΗΤΣΙΑΣ , η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΖΟΡΠΑΛΑ, ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ και ο ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΝΔΡΕΑΤΟΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τραγούδι: Μ. Μητσιάς, Μ Ζορπαλά, Γρ. Βαλτινός, Γ. Ανδρεάτος
Απαγγελία: Γρ. Βαλτινός
Σκηνοθεσία: Γρ. Βαλτινός
Ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης
Παραγωγή: Πολιτιστική Παρέμβαση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης