Αφηγηματικό περίπατο στην περιοχή του Βαρδάρη με τίτλο «Φύσηξε Βαρδάρης: ιστορίες γύρω από το σημείο μηδέν της πόλης», διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 30 και 31 Οκτωβρίου 2021 το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την πολιτιστική ομάδα dot2dot, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ και τη συνδρομή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πόλεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βαρδάρης, είναι μια έννοια ταυτόσημη με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τη μια αέρας παγωμένος που φυσά το χειμώνα, από την άλλη μια ολόκληρη περιοχή με τη δική της διαδρομή στην ιστορία της πόλης. Από τα Βυζαντινά χρόνια, είναι πύλη και είσοδος στην πόλη, ενώ πολύ αργότερα διαμορφώνεται σε «πλατεία», η οποία εξακολουθεί να «κρύβει» στα στενά της αρχιτεκτονικά στολίδια.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης. Η δήλωση συμμετοχής γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση KyriaziK@piraeusbank.gr, γράφοντας ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας και ημέρα διαδρομής. Θα ειδοποιηθούν οι 20 πρώτοι κάθε ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης