Διασημότητες από τον χώρο του κινηματογράφου, της μουσικής και του αθλητισμού ανακοινώνουν καθημερινά την πρόθεσή τους να βοηθήσουν οικονομικά την πληγείσα από τις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές Αυστραλία και να συμβάλουν στην ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων περιοχών καλώντας μάλιστα τους θαυμαστές τους να πράξουν το ίδιο.

Ο Κρις Χέμσγουορθ, ο Αυστραλός ηθοποιός, γνωστός κυρίως για τον ρόλο του ως Θορ στην ομώνυμη ταινία της Marvel, δώρισε περίπου 619.600 ευρώ, οι Αυστραλές τραγουδίστριες Κάιλι και Ντάνι Μινόγκ περίπου 310.000 ευρώ για τους πυροσβέστες που καταβάλλουν καθημερινά υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ το ίδιο ποσό δώρισε το ζεύγος των Αυστραλών Νικόλ Κίντμαν και Κιθ Έρμπαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νεοζηλανδός ηθοποιός Ράσελ Κρόου μάλιστα, ο οποίος το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το έχει περάσει στην Αυστραλία, δεν παραβρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στην τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών, παρότι ο ίδιος κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Ηθοποιού για την τηλεοπτική σειρά «The Loudest Voice», γιατί βρισκόταν στην Αυστραλία και «προστάτευε την οικογένειά του» από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του η Τζένιφερ Άνιστον, η οποία διάβασε τον συγκινητικό λόγο που είχε γράψει ο ηθοποιός: «Μην έχετε ψευδαισθήσεις, η τραγωδία που ξεδιπλώνεται στην Αυστραλία οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Πρέπει να δράσουμε με βάση την επιστήμη, να μετακινήσουμε την παγκόσμια εργατική δύναμη στην ανανεώσιμη ενέργεια και να σεβαστούμε τον πλανήτη μας για το μοναδικό και απίστευτο μέρος που είναι. Έτσι θα έχουμε όλοι μέλλον». Και ο Κρόου, όπως και η Αυστραλή ηθοποιός Ρέμπελ Γουίλσον καθώς και η νοτιοκορεατικής καταγωγής Αυστραλή τραγουδίστρια Ντάμι Ίμ, η οποία έχει εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision, έχουν κάνει δωρεές.

Από τον χώρο του αθλητισμού ο πρωταθλητής της Formula 1 Λούις Χάμιλτον, οι τενίστριες Άσλι Μπάρτι και Μαρία Σαράποβα και ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς και παίκτες του κρίκετ, μεταξύ των οποίων ο Κρις Λιν και ο Γκλεν Μάξουελ, προσφέρθηκαν να δωρίσουν τις εισπράξεις από αγώνες τους για την ανακούφιση των πυρόπληκτων της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη οι διοργανωτές του Αυστραλιανού Όπεν – ενός από τα 4 συνολικά τουρνουά Γκραν Σλαμ στο επαγγελματικό τένις που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Αυστραλία–ανακοίνωσαν ότι οι Ρότζερ Φέντερερ, Σερένα Γουίλιαμς και Ραφαέλ Ναδάλ θα δώσουν έναν φιλανθρωπικό αγώνα πριν από την έναρξη του τουρνουά.

Εξάλλου, πολλές διασημότητες θα βγάλουν σε δημοπρασία ρούχα τους: η Γουίλιαμς δωρίζει ένα επώνυμο φόρεμα, ενώ η Βρετανίδα ηθοποιός και συγγραφέας Φίμπι Γουόλερ-Μπριτζ ανακοίνωσε ότι θα βγάλει σε δημοπρασία το κοστούμι που φορούσε στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών και ο Αυστραλός πρώην αθλητής του κρίκετ Σέιν Γουόρν πούλησε σε δημοπρασία το πράσινο καπέλο του κρίκετ σε έναν αγοραστή που διατήρησε την ανωνυμία του έναντι 619.600 ευρώ.

Από πλευράς των Αμερικανών διασήμων δωρεές έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι Κάιλι Τζένερ, Πινκ, Σον Μέντες, Πατρίσια Αρκέτ και Έλεν Ντετζένερις, ενώ η περιβαλλοντική οργάνωση του Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Earth Alliance, ανακοίνωσε ότι δωρίζει 2.703.600 ευρώ.

Ο Έλτον Τζον ανακοίνωσε στη διάρκεια συναυλίας του την Τρίτη ότι θα δωρίσει 901.200 ευρώ και οι Metallica 450.600 ευρώ στην πυροσβεστική υπηρεσία της χώρας.

Διασημότητες όπως οι Αυστραλοί ηθοποιοί Μάργκοτ Ρόμπι, Ναόμι Γουότς, Χιού Τζάκμαν και η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός Σελένα Γκόμες ανακοίνωσαν ότι έχουν δωρίσει χρηματικά ποσά χωρίς να προσδιορίσουν το ύψος τους.

Από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και 80.000 τχλμ εκτάσεων έχουν καεί–σχεδόν όση η επιφάνεια της Ιρλανδίας.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης