Στους πίνακες του σύγχρονου Ιάπωνα καλλιτέχνη Keita Morimoto το φως πέφτει πάνω στις σκηνές δρόμων του Τόκιο που απεικονίζει στους πίνακές του, αλλά οι πηγές φωτός είναι αυτόματα μηχανήματα, προθήκες ταχυφαγείων, φωτεινές πινακίδες σε πάρκινγκ και άλλα σύμβολα της καταναλωτικής κοινωνίας μας. Η αίθουσα τέχνης Kotaro Nugaka Gallery στην ιαπωνική πρωτεύουσα φιλοξενεί αυτή την περίοδο έκθεση έργων του.

Γεννημένος στην Οζάκα το 1990, ο Keita Morimoto άρχισε να ζωγραφίζει σε ηλικία 16 ετών όταν μετακόμισε στον Καναδά. Αποφοίτησε το 2006 από το Ontario College of Art & Design και συνέχισε να εργάζεται και να εκθέτει στο Τορόντο, απεικονίζοντας τη νυχτερινή ζωή της υιοθετημένης πόλης του. Τώρα, μετά από 15 χρόνια επέστρεψε στο Τόκιο όπου εκθέτει ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς του, στο οποίο έδωσε τον τίτλο «After Dark».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι νυχτερινές σκηνές του επίτηδες αποφεύγουν εμβληματικά σύμβολα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να τις ταυτοποιήσουν ως συγκεκριμένες τοποθεσίες» επισημαίνει ο Kotaro Nugaka, ο ιδιοκτήτης της γκαλερί όπου φιλοξενείται η έκθεση. «Γωνιές που έχουν ξεφύγει της προσοχής μας μέσα στο εκτυφλωτικά φωτεινό αστικό τοπίο του Τόκιο, τοπικοί σταθμοί τρένου με λίγους επιβάτες στην πλατφόρμα και οικείες λοφοκορφές που παίρνεις όρκο ότι κάπου τις έχεις δει στο παρελθόν αλλά δεν μπορείς να θυμηθείς πού» προσθέτει.

Με αυτόν τον τρόπο ο Moromoto μεταμορφώνει το συνηθισμένο και το οικείο σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό· μια υπενθύμιση ότι εναπόκειται σε εμάς να ορίσουμε το πώς αντιλαμβανόμαστε το γύρω περιβάλλον μας. Η έκθεση «After Dark» ( https://www.keitamorimoto.com/afterdark ) ολοκληρώνεται στις 25 Δεκεμβρίου.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης