«Αγορά» του Γιάννη Βακιρτζή

«Αγορά» του Γιάννη Βακιρτζή
H Gallerie Artower Agora εγκαινιάζει την έκθεση του ζωγράφου Γιάννη Βακιρτζή, «Αγορά», τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 – 23:00. Την έκθεση επιμελείται η Αγγελική Γρατσία.

Αγορά

Ετυμολογία: αρχαία ελληνική ἀγορά - ἀγείρω
αγορά θηλυκό (ουσιαστικό)
(σπάνιο, λόγιο) η συγκέντρωση (αγορά) θεών
(ιστορία) ο χώρος στο κέντρο μιας πόλης, όπου συγκεντρώνονταν οι πολίτες

Είναι πιθανόν να παρουσιαστεί και το art video που ερευνάει ο καλλιτέχνης τη σχέση του πολιτισμού και της κλιματικής αλλαγής.

Ο ζωγράφος Γιάννης Βακιρτζής εμπνέεται και αναζητάει να βρει αυτό που κάνει τους ανθρώπους, να αλλάζουν στις αλληλεπίδρασεις μεταξύ τους εν σχέση με το περιβάλλον που ζουν . -συναισθήματα.- Η περιπλάνηση στην ψυχή των ανθρώπων, εμβληματική - η παρατήρηση και η αλληλεπίδραση, γενούν την Αγορά. Εικόνες, αλληλεπιδράσεις της ψυχής και του μυαλού.
Στιγμές που κυριαρχούν τα πάθη μας ειναι η αναδημειουργεία μας;

Ο Γιάννης Βακιρτζής σημειώνει για τα έργα του:

«…Αυτό που παρουσιάζω στην ενότητα έργων με γενικό τίτλο "Αγορά" είναι οι εικόνες από το περιβάλλον που επηρεάζουν καθημερινά τη διάθεσή μου. Τις βλέπετε όπως μετουσιώνονται μέσα στη δική μου νόηση, αλλαγμένες από την ψυχολογία μου, την ηθική μου, κτλ .Το θέμα είναι πως δέχεται ο κάθε ένας την ίδια εικόνα. Υπάρχει μία ρεαλιστική πραγματικότητα: το ότι ενώ είμαστε μέρος του περιβάλλοντός μας , αισθανόμαστε ότι ξεχωρίζουμε απ’ αυτό και το εξετάζουμε σαν θεατές. Κοίταξα να δω τα πράγματα διαφορετικά! Είμαι μέσα στη συνολική εικόνα και την αισθάνομαι, τη ζωγραφίζω, όχι στεκόμενος απέναντι αλλά μέσα στο περιβαλλοντικό σύνολο. Έτσι υπάρχουν συχνά δύο όψεις της πραγματικότητας. Ακόμα και τις δικές σας απόψεις έχω δει σε αυτήν την ενότητα όχι σαν ακροατής αλλά ως εμείς και ακριβώς αυτό είναι η άλλη όψη του εσείς ή αυτοί. Βρίσκεται λοιπόν στο τώρα, στο χρονικό διάστημα που δημιουργήθηκε το κάθε έργο, είναι και η σύγχρονη στιγμή που το καθορίζει. Δεν παρουσίασα την εικόνα ούτε του παρελθόντος χρόνου ούτε του μελλοντικού .»

Ο Γιάννης Βακιρτζής, εκτός από τα έργα του, επιμελήθηκε μια εγκατάσταση διαμόρφωσης του χώρου για να αισθάνεται ο επισκέπτης ότι βρίσκεται στο σπίτι του.

Εγκαίνια: Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018 στις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 12 Νοεμβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2018

Επιμέλεια – Επικοινωνία: Αγγελική Γρατσία
email: a_gratsia@therapist.net, Τηλ: 6945 805160
Artower Agora
Αρμοδίου 10, Βαρβάκειος Πλατεία, 10552
email: artower@otenet.gr, Τηλ: 210 – 3246100
www.artower.gr

Ώρες λειτουργίας: Επισκέψεις κατόπιν ραντεβού
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 08:52