Η ομάδα «Circle team» παρουσιάζει την «Αιώνια Ειρήνη» του Χουάν Μαγιόργκα. Το έργο, που ξεκίνησε ως στοίχημα συγγραφής ενός έργου σχετικά με την τρομοκρατία, καταφέρνει να ξεφύγει από την τυποποίηση που έχει δημιουργηθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα δείγματα γραφής του σύγχρονου ισπανικού θεάτρου, διατηρώντας όμως τη δυνατότητα να απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Τρεις σκύλοι πρόκειται να υποβληθούν σε τρεις δοκιμασίες, με έπαθλο το «λευκό περιλαίμιο» και την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στον αγώνα ενάντια της τρομοκρατίας. Να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός κόσμου ειρηνικού, χωρίς πολέμους, χωρίς σύνορα, έτσι ώστε κανένας άνθρωπος να μη νιώθει ξένος σε κανένα σημείο της γης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι αξίες πρέπει να προσπεράσει, όμως, κάποιος για να βγει νικητής και τελικά υπάρχει υπέρτατο ιδανικό για χάρη του οποίου μπορούν να θυσιαστούν όλα όσα πιστεύουμε; Πόσο αιματηρός μπορεί να είναι ο δρόμος για την «Αιώνια ειρήνη»;

Το έργο έχει βραβευθεί με το Βραβείο Valle-Inclán 2009 (Εθνικό Βραβείο Θεάτρου), έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες και έχει παιχτεί σε 6 χώρες, ενθουσιάζοντας κοινό και κριτικούς. Η «Αιώνια Ειρήνη» είναι ένα έργο πιο επίκαιρο από ποτέ, που δύσκολα θα σας απογοητεύσει!

Στο θέατρο Badminton από 15 Νοεμβρίου μέχρι 4 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δίλημμα «ασφάλεια ή ελευθερία», η επιλογή μεταξύ του καλού και του κακού, η ηθική και το τίμημά της, απασχολούν στο έργο αυτό τον Juan Mayorga, τον πιο καταξιωμένο Ισπανό θεατρικό συγγραφέα των τελευταίων χρόνων (Κρατικό Βραβείο θεάτρου 2009).

Ο θεατής καλείται να προβληματιστεί σχετικά με την κοινωνία που το περιβάλλει, σχετικά με τα όρια της ηθικής και της πολιτικής, τη χρήση και την κατάχρηση εξουσίας. Οικουμενικές ιδέες σε ένα έργο οικουμενικών διαστάσεων, πρωτότυπο σε σύλληψη, με έξυπνο χιούμορ και χαρακτήρες που θα μείνουν για πολύ καιρό στη μνήμη μας.

«El País»

Ο Μαγιόργκα δημιουργεί τις απαραίτητες γέφυρες διαλόγου ανάμεσα στον θάνατο, τη βία, τη νομιμότητα και την προσπάθεια να κατανοήσει τις βαθύτερες ρίζες της τρομοκρατίας και της εξέγερσης. Η εξουσία είναι κατασταλτική, ταξική. Και η εξέγερση ενάντια στην εξουσία είναι εγκληματική. Τότε λοιπόν, τι κάνουμε;

«El Mundo»

«Η αιώνια ειρήνη» είναι ένα σπουδαίο έργο και ο Χουάν Μαγιόργκα ένας κλασικός, ήδη, συγγραφέας.

Παίζουν:

Δημήτρης Ζωγραφάκης 
Mc Yinka (Μανώλης Αφολάνιο)
 Πατρίκιος Κωστής, 
Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, 
Βασίλης Μήλιος. 



Συντελεστές:
Συγγραφέας: Juan Mayorga

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνικά/Κουστούμια: Έλενα Χρηστούλη

Μουσική: Νίκος Καρίμαλης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζωγραφάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης