Σιλουέτες που βαδίζουν σε άγνωστους προορισμούς σε έναν δυστοπικό κόσμο, ζωγραφίζει σε τοίχους ο Νταβίντ ντε λα Μάνο. Ευρισκόμενος στο Λονδίνο για την τρίτη σόλο έκθεσή του, ο Ισπανός καλλιτέχνης δρόμου διακόσμησε κάποιους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας με άλλη μία σειρά έργων του, με τίτλο «Ακυβέρνητο» (σκάφος, προφανώς).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ’ έναν κόσμο αυτών που υποχρεώνονται να τραπούν σε φυγή, κόσμο πείνας, κόσμο πολέμου και βίας, ο ντε λα Μάνο ζωγραφίζει τις φιγούρες του σαν σκιές που αναζητούν μια γωνιά στον πλανήτη. Απεικονίζει ένα ανώνυμο έπος ενός ταξιδιού με ένα θαλασσοδαρμένο καράβι ή το πέρασμα μέσα από συρμάτινους φράχτες, χαρακτηριστικοί του σημερινού φόβου ορισμένων κρατών μπροστά στην «εισβολή» των προσφύγων.

Το «Ακυβέρνητο» αναφέρεται στη διαχρονική έννοια της μετανάστευσης και της ομαδικής συμπεριφοράς. Σκάφη με σπασμένα κατάρτια και γυναίκες με κεφάλια ζώων παρασύρονται απ’ τα κύματα προς άγνωστη κατεύθυνση. Αλλά με την αποφασιστικότητα και το σθένος που γεννιέται όταν το σπίτι σου κι η γειτονιά σου έχουν ήδη «παραμορφωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γωνία των οδών Brick Lane και Hanbury, ο επισκέπτης στο Λονδίνο μπορεί να δει ένα από τα «κύματα» του Νταβίντ ντε λα Μάνο. Και στην γκαλερί Hang-Up θα απολαύσει, έως τις 14 Ιανουαρίου του 2018, την έκθεση του Ισπανού καλλιτέχνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης