«Άκου να δεις!» στα Δημήτρια Θεσ/νικη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 06:53
«Άκου να δεις!» στα Δημήτρια Θεσ/νικη
24/11/2009 έως 26/11/2009
Ένα πρόγραμμα για τη συνομιλία ήχου και εικόνας

Υπάρχουν έργα τέχνης που «μιλούν» με ήχους; Ποιες μουσικές ακούμε όταν αντικρίζουμε ένα έργο τέχνης; Με ποιον τρόπο συνεργάζονται οι ήχοι στην ερμηνεία μιας εικόνας;

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΆΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ!» μουσειοπαιδαγωγοί και μουσικοί συνεργάζονται με στόχο τη δημιουργία μιας πρωτότυπης εικαστικής διαδρομής κατά την οποία εικόνα, ήχος και μουσική συνδιαλέγονται με σκοπό την ενεργοποίηση όλων των αισθήσεων των μαθητών.

 Αλληλεπιδρώντας με τα έργα των εκθέσεων του μουσείου, αναγνωρίζουν σ΄αυτά μουσικές ποιότητες, προσεγγίζουν εικαστικές έννοιες, αυτοσχεδιάζουν και ζωντανεύουν μουσικά μια επινοημένη ιστορία.


Μέσα από ποικίλες δράσεις καλούνται να «αφουγκραστούν» τους ήχους που τα έργα τέχνης υπαινίσσονται. Με αυτό τον τρόπο μουσική και εικαστικά συναντιούνται, διευρύνοντας τους δρόμους προσέγγισης και ερμηνείας της τέχνης.

Το πρόγραμμα «ΆΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ!» απευθύνεται σε σχολικές ομάδες μαθητών 8-13 ετών και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι:

Τρίτη 24/11/09
Τετάρτη 25/11/09
Πέμπτη 26/11/09


Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΜΜΣΤ πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία του ΟΠΑΠ.
Χώρος Εκδήλωσης: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Δημήτρια στα σχολεία

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2009, 06:55