Το ανατρεπτικό έργο του Γουίλιαμ Μαστροσιμόνε «Ακρότητες» που ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα «REPENTE» στη σκηνή «Βlack Box» του θεάτρου Επί Κολωνώ ολοκληρώνει τις παραστάσεις του την Κυριακή 29 Μαρτίου, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν. 24 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του έργου στην Ελλάδα,  υπό τη σκηνοθετική ματιά του Ζυλ Ντασσέν, οι «Ακρότητες» επιστρέφουν διαχρονικές και επίκαιρες όσο ποτέ.

Το έργο γράφτηκε το 1978, μετά από τυχαία συνομιλία του συγγραφέα με αληθινό θύμα βιασμού. Υπήρξε για την εποχή του κείμενο-σκάνδαλο και παραμένει έως τις μέρες μας προκλητικό μια και το θέμα ενός ενδεχόμενου βιασμού και των ολέθριων συνεπειών αυτού δεν είναι σπάνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Ακρότητες», μετά από πολλές περιπέτειες και αντιδράσεις, ανέβηκαν για πρώτη φορά στο Μπροντγουει το 1982 και συνάντησαν παγκόσμια αναγνώριση. Ακολούθησε η κινηματογραφική τους μεταφορά και το ανέβασμα τους σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Κάθε φορά το έργο έσπαγε ταμεία και προκαλούσε πρωτόγνωρες, για θεατρικό έργο,  αντιδράσεις από θεατές.

Το έργο

Ένα φθινοπωρινό πρωινό, σ’ ένα απομονωμένο προάστιο του Νιου Τζέρσεϋ, η Μάρτζορι περιποιείται τις γλάστρες της. Οι δυο συγκάτοικοί της, η Τέρρυ και η Πατρίσια λείπουν στις δουλειές τους. Από την ανοιχτή πόρτα μπαίνει ξαφνικά ένας νεαρός που ψάχνει για κάποιον Τζο. Η Μάρτζορι καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και του ζητά να φύγει, όμως ο νεαρός της επιτίθεται και προσπαθεί να τη βιάσει. Η απόπειρα βιασμού θ’ αποτύχει και τότε ο θύτης και το θύμα θα αλλάξουν ρόλους. Όταν η Τέρρυ κι η Πατρίσια θα επιστρέψουν από τις δουλειές τους, θα βρουν τον νεαρό δεμένο και τη φίλη τους να ζητάει απεγνωσμένα μια δικαίωση. Η λύση θα έρθει βασανιστικά, αλλά θα είναι μια κάθαρση και για τους δυο: τον θύτη και το θύμα…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν

Σκηνικά-Κοστούμια: Κική Μήλιου

Φωτισμοί: Δημήτρης Ζωγραφάκης

Επιμέλεια κίνησης: Φρόσω Κορρού

Επιμέλεια Μουσικής: Αναστασία Μανιάτη

Βοηθός σκηνοθέτη: Μάκης Κατσούλης

Βοηθός σκηνογράφου: Χριστίνα Τσουτσουλίγα 

ΠΑΙΖΟΥΝ

Μάρτζορι: Κατερίνα Τσουτσουλίγα

Ραούλ: Δημήτρης Αθανασίου

Τέρρυ: Αγνή Χιώτη

Πατρίσια: Λίλα Σταμπούλογλου

Παραστάσεις: κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.15

Τελευταία Παράσταση: Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Χώρος: Black B0x Επί Κολωνώ

Διάρκεια:   90 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: 18 €, 12 € φοιτητικό

Πληροφορίες- κρατήσεις: 210 5138067, Ναυπλίου 12, αρχές Λένορμαν, Κολωνός

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης