Μια γυναίκα που κρατούσε ένα πλακάτ με το σύνθημα «Είμαστε όλοι θύματα της μόδας (fashion victim)» κατάφερε να ανέβει στην πασαρέλα της επίδειξης του Christian Dior στο Παρίσι εχθές, ενώ διέσχισε το catwalk τόσο ήρεμα που φάνηκε στην αρχή ότι ήταν μέρος της εκδήλωσης.

Η γυναίκα ήταν ακτιβίστρια της οργάνωσης Extinction Rebellion, που οργανώνει κινητοποιήσεις για να προειδοποιήσει για τους κινδύνους που προκαλεί η κλιματική αλλαγή. Η διαμαρτυρία είχε στόχο να καταγγείλει «τον αντίκτυπο της βιομηχανίας της μόδας στο περιβάλλον και την κοινωνία», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσπερνώντας τους καλεσμένους της επίδειξης, όπως την ηθοποιό του «Game of Thrones» Μέισι Ουίλιαμς και τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του LVMH, όπου ανήκει ο οίκος Dior, Μπερνάρ Αρνό, που κάθονταν στην πρώτη σειρά, η γυναίκα περπάτησε προς τους φωτογράφους, αφού τα μοντέλα είχαν αποχωρήσει από την πασαρέλα.

Κατόπιν, αποχώρησε κι εκείνη χωρίς κανείς να προσπαθήσει να την εμποδίσει αφήνοντας τους παρευρισκόμενους σε σύγχυση, εάν η παρουσία της ήταν μέρος του σόου ή όχι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης