Άνθισε "Το λουλούδι της ερήμου" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009, 13:46
Άνθισε "Το λουλούδι της ερήμου" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ολύμπιον πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου η προβολή της ταινίας Desert Flower / Το λουλούδι της ερήμου στο πλαίσιο των Ειδικών Προβολών του 50ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γιώργος Χωραφάς, σημείωσε ότι εάν υπάρχει κάτι που δίνει νόημα στο σινεμά δεν είναι άλλο από τις ιστορίες ανθρώπων που μας διδάσκουν τη δύναμη και την αξία της ανθρώπινης ζωής. «Η ιστορία της Γούορις Ντίρι, μιας γυναίκας που πέρασε φρικτές αντιξοότητες και που κατόρθωσε να μετατρέψει το σκοτάδι μιας τρομακτικής εμπειρίας σε φως και σε ελπίδα είναι μία από αυτές. Με αυτή την προβολή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική της και απαιτούμε να μπει ένα τέλος στη φρικτή παράδοση της κλειτοριδεκτομής, που δεν έχει θέση στον κόσμο του 21ου αιώνα, σε έναν πλανήτη που θέλει να ονομάζεται πολιτισμένος», τόνισε ο κ. Χωραφάς, καλώντας τους συντελεστές της ταινίας στη σκηνή.

Η σκηνοθέτιδα Σέρι Χόρμαν, ο διευθυντής φωτογραφίας Κεν Κελς και η ίδια η Γουόρις Ντίρι καλωσόρισαν το κοινό και ευχαρίστησαν το Φεστιβάλ για την προβολή της ταινίας. «Όταν συνάντησα τη Γουόρις για πρώτη φορά, μου είπε να φτιάξω μια ταινία που θα κάνει τους ανθρώπους να γελούν και να κλαίνε ταυτόχρονα. Δείτε την ταινία και μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για μια αληθινή ιστορία. Είναι μια ιστορία που έχει αλλάξει τη ζωή μου, είναι μια ταινία για τις γυναίκες, για τους άνδρες που αγαπούν τις γυναίκες, για την ανθρώπινη φύση, για όλο τον κόσμο», σημείωσε η Σέρι Χόρμαν. Παίρνοντας το λόγο, εν μέσω χειροκροτημάτων, η Γουόρις Ντίρι προέτρεψε τους θεατές να δουν με προσοχή την ταινία και πρόσθεσε: «Ανοίξτε την καρδιά και τα μάτια σας και παρακολουθείστε την ταινία προσπαθώντας πραγματικά να τη βιώσετε».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2009, 15:59