Ο Πολυχώρος Τέχνης «Διέλευσις» φιλοξενεί με χαρά τον ζωγράφο Γιάννη Χριστοδούλου (Αρκούδης) σε μία αναδρομική του έκθεση με έργα του από το 1974-1998.

Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και αρχικά ήταν επηρεασμένη από θέματα διαφημίσεων, καθημερινά αντικείμενα, την εικονογραφία των κόμικς, καθώς και προσωπογραφίες διασημοτήτων – μεταξύ αυτών και αρκετά πρόσωπα που αποτελούσαν σύμβολα της βρετανικής και αμερικανικής ποπ κουλτούρας, δίνοντας έτσι τα πρώτα δείγματα γραφής της Ποπ Αρτ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι ένα αφιέρωμα στην Pop Art ζωγραφική…

Τα έργα του νεοντανταϊστή ζωγράφου είναι μία αντίδραση στη κοινωνία του υλικού καθωσπρεπισμού… μια αμφισβήτηση και απόρριψη της καταθλιπτικής κρίσης αξιών του «σήμερα» με μία μίξη χιούμορ, φαντασίας, και σάτιρας.

Ένας ύμνος στην Ποπ και Ροκ μουσική και τα μουσικά είδωλα που μας μεγάλωσαν..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 20.00 όπου θα ακολουθήσει ένα blues-rock event! στο οποίο θα συμμετέχουν οι παλιοί γερόλυκοι της Ελληνικής ποπ-ροκ και blues σκηνής καθώς και πολλοί quests: Nicolas Tsilogiannis-drums (Idols – Μπουμπούλια), Τάκης Ανδρούτσος-κιθάρα (Μπουρμπούλια-Πελόμα Μποκιού), Οδυσσέας Γαλανάκης-κιθάρα, φωνή (Απροσάρμοστοι-Σιδηρόπουλος), Γιώτης Κύτταρης-κιθάρα-φωνή (Kyttaris blues band),Τόλης Μαστρόκαλος–bass (Σιδηρόπουλος Σπυριδούλα) κ.α.

Η ενασχόλησή με τη ζωγραφική του Γιάννη Χριστοδούλου (Αρκούδη) ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και αρχικά ήταν επηρεασμένη από θέματα διαφημίσεων, καθημερινά αντικείμενα, την εικονογραφία των κόμικς, καθώς και προσωπογραφίες διασημοτήτων – μεταξύ αυτών και αρκετά πρόσωπα που αποτελούσαν σύμβολα της Βρετανικής και Αμερικανικής ποπ κουλτούρας, δίνοντας έτσι τα πρώτα δείγματα γραφής της Pop Art

Είσοδος ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης : 1 Δεκεμβρίου 2015 έως 30 Ιανουαρίου 2016

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης