Ένα ακόμη σημαντικό γεγονός της μόδας αναβάλλεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εφετινή τελετή απονομής των βραβείων του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής (CFDA Awards) που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 8 Ιουνίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης αναβλήθηκε για νέα ημερομηνία.

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του CFDA, Αμερικανός σχεδιαστής μόδας, Τομ Φορντ και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Στίβεν Κολμπ με την πλήρη στήριξη όλων των μελών έλαβαν την απόφαση αναβολής αφού εξέτασαν προσεκτικά τις οδηγίες των ομοσπονδιακών και των πολιτειακών αρχών, καθώς και των δημόσιων υπηρεσιών υγείας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το CFDA ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και θα ενημερώνει μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω email.

Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram το CFDA δεσμεύεται ότι θα «κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει τους σχεδιαστές σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τις επιχειρήσεις τους» επισημαίνοντας ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον κλάδο αγωνίζονται να επιβιώσουν στο σημερινό κλίμα.

Οι υποψήφιοι σχεδιαστές που θα διεκδικήσουν τα βραβεία θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ακυρώσεις αποτελούν χαρακτηριστικό μιας ολοένα και πιο αβέβαιης περιόδου για τη μόδα, καθώς η βιομηχανία είναι αντιμέτωπη με κλείσιμο των καταστημάτων, διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού και οικονομική επιβράδυνση, επιπτώσεις της προσπάθειας περιορισμού του ιού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης