Την 5η Γιορτή Αμπελουργίας με τον ιδιαίτερο τίτλο «Άνεμος – Άμπελος και Οίνος» διοργανώνει στις 21, 22 και 23 Αυγούστου 2020 ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «ο Κάμπος».

Οι Γιορτές Αμπελουργίας στο αμπελουργικό χωριό της Ανεμώτιας αποτελούν θεσμό και κατέχουν εξαιρετική θέση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Δίνουν δε την ευκαιρία σε ντόπιους και επισκέπτες του νησιού να ζήσουν σε ρυθμούς γιορτής με αρώματα οίνου, πολιτισμού και ζεστής φιλοξενίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το τοπικό πολιτιστικό κεφάλαιο ανασυντάσσεται γύρω από έναν εμβληματικό καρπό, το σταφύλι και γύρω από ένα δομικό συστατικό του τοπίου, την πέτρα. Αμπελουργοί και τεχνίτες είναι οι δημιουργοί αυτής της πλάσης. Παραγωγή και Τέχνη. Διατροφή και αισθητική. Ο αμπελουργός είναι ο δημιουργός της Ζωής, και ο Τεχνίτης είναι ο καλλιεργητής του Πολιτισμού. Και οι δύο αποτελούν κολώνες του πολιτισμού της Δυτικής Λέσβου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου των Αμεπλουργών.

Και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Μαρμάρου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη Γιορτή σημειώνει: «Σε μια ποιοτική πολιτιστική διαδρομή στον πλούτο της αμπελοοινικής παράδοσης της Δυτικής Λέσβου, ο Σύλλογος Αμπελουργών Ανεμώτιας θα αναδείξει την αμπελοοινική φυσιογνωμία του χωριού, αλλά και των γειτονικών Κοινοτήτων, μέσα από μία αδιάσπαστη ενότητα παραγωγής, τέχνης και πολιτισμού».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου θα γνωστοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης