Ανοιχτές για το κοινό οι τέσσερις γενικές πρόβες της «Οδύσσειας»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 08:53
Ανοιχτές για το κοινό οι τέσσερις γενικές πρόβες της «Οδύσσειας»
Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια από τις πιο πολυσυζητημένες παραστάσεις της σεζόν, την «Οδύσσεια», που σκηνοθετεί ο Ρόμπερτ Ουίλσον για το Εθνικό Θέατρο, θα έχουν οι θεατές, στις τέσσερις γενικές ανοιχτές δοκιμές με εισιτήριο 7 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διεθνή συμπαραγωγή στη διαδικασία ακόμα της δημιουργίας της. Οι παραστάσεις θα δοθούν την Κυριακή 21, την Τρίτη 23, την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στις 20.30, ενώ η αγορά των εισιτηρίων ξεκινά από σήμερα.

Ο μεγάλος Αμερικανός σκηνοθέτης εμπνεύστηκε από το ομηρικό έπος και δημιούργησε, με Έλληνες ηθοποιούς, μια πρωτότυπη παράσταση στην ελληνική γλώσσα, σε συμπαραγωγή με το «Piccolo Teatro» του Μιλάνου.

Με την εξαιρετική του ικανότητα να διεισδύει στα κείμενα με τρόπο ριζοσπαστικό, φωτίζοντας όλες τις διαστάσεις τους, ο Ρόμπερτ Ουίλσον υπόσχεται να φωτίσει το κλασικό κείμενο, να συνδυάσει τον μύθο και την πραγματικότητα και να αποκαλύψει απρόσμενες πλευρές τους με αρωγούς την κίνηση, τον ήχο και το φως και έχοντας στη διάθεσή του καταξιωμένους ηθοποιούς, όπως ο Νικήτας Τσακίρογλου, ο Σταύρος Ζαλμάς, ο Αλέξανδρος Μυλωνάς, η Μαρία Ναυπλιώτου, η Λυδία Κονιόρδου κ.ά..

Η «Οδύσσεια», που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα έως τις 16 Μαρτίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, θα μεταφερθεί στη συνέχεια για τρεις εβδομάδες στο «Piccolo Teatro» του Μιλάνου αλλά και σε άλλα θέατρα του εξωτερικού.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 12:55