Η διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Etta James- Jamesetta Hawkins ήταν το πραγματικό της όνομα- απεβίωσε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο στενός της φίλος, συνεργάτης και μάνατζέρ της Lupe De Leon, πριν από λίγα λεπτά στο αμερικάνικο δίκτυο CNN.

Η 74χρονη James ταλαιπωρούταν αρκετό καιρό από λευχαιμία, ενώ στις 6 Ιανουαρίου οι γιατροί της κρίνοντας πως δεν υπάρχει πλέον ελπίδα ζωής για αυτήν, της έδωσαν εξιτήριο προκειμένου να περάσει τις τελευταίες της ημέρες ζωής με τον σύζυγό της και την οικογένειά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύντομο βιογραφικό

Η Etta James γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου του 1938 στο Λος Άντζελες. Η φωνή στιγμάτισε πολλά είδη μουσικής, συμπεριλαμβανομένων των μπλουζ, ροκ, σόουλ, τζαζ και άλλα.
Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του ’50 και καθιερώθηκε ως ερμηνεύτρια με τα τραγούδια «Dance With Me, Henry», «At Last», «Tell Mama», and «I’d Rather Go Blind».

Ακούστε το I Just Want To Make Love To You, ένα από τα διασημότερα τραγούδια της:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Etta James έχει τιμηθεί στην καριέρα της με έξι βραβεία Γκράμι, και 17 Blues Music Awards.

Δείτε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις της τραγουδίστριας στο αμερικανικό δίκτυο CNN, το 2003, όταν κέρδισε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας:

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης