«Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, 07:08
«Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο»
... στο «Nueva Trova»

Πέμπτη 13 & 20 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 22.00
Είσοδος ελεύθερη

Το «Nueva Trova» ανοίγει τις πόρτες του, βγάζει τραπεζάκια έξω και υποδέχεται την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «Smyrna» την Πέμπτη 13 και 20 Ιουνίου, η οποία ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία για να μας ταξιδέψει μελωδικά « «Από τη Σμύρνη στην Ήπειρο και από τη Θράκη στο Αιγαίο».

Ξεχωριστές ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις 5 νεαρές κοπέλες - μουσικούς της «Smyrna»:

  • Μυρτώ Δράκου: βιολί, τραγούδι
  • Αθηνά Λαμπίρη: κιθάρα, τραγούδι
  • Γεωργία Λώλη: κανονάκι, τραγούδι
  • Πένυ Παπακωνσταντίνου: πολίτικο λαούτο, τραγούδι
  • Μικαέλα Τσούμπου: κλαρίνο, τραγούδι
Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία,την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, θα μας παρασύρουν,όπως κάθε φορά, να γλεντήσουμε σα μια μεγάλη παρέα και να τραγουδήσουμε, από τη «Βάρκα μου μπογιατισμένη» της Καλύμνου, ως «Στης πικροδάφνης τον ανθό» της Ηπείρου, απ’ τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας, «Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα» -παραδοσιακό Μ. Ασίας- και «Το γλυκό φιλί» του Κ. Σκαρβέλη.

Λίγα λόγια για την ορχήστρα «Smyrna»
Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010, μετά από ιδέα του Ανδρέα Τσεκούρα να δημιουργηθεί μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία.

Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει, στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, σε δημιουργίες της προφορικής παράδοσης, και έργα Σμυρνιών συνθετών.

Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.
Προσπαθούν μ΄αυτό τον τρόπο ν’ ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.

«Nueva Trova»

Αθηνάς & Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι.
Τηλ.: 698 0091150

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013, 07:11