Την έκθεση «Προμηθέας 2.0» με έργα 35 καλλιτεχνών εγκαινιάζει στις 2 Οκτωβρίου το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στους εκθεσειακούς του χώρους, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού και ερευνητικού του προγράμματος «Αρχαίο Δράμα και Ψηφιακή Εποχή».

«Ξεκινώντας από τη φωτιά ως αρχετυπικό σύμβολο του πολιτισμού, οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν το θέμα αναζητώντας σύγχρονες, προμηθεϊκής φύσης φιγούρες ή νοήματα συχνά στην εποχή του διαδικτύου. Μέσα από τα έργα τους προκύπτουν ζητήματα επανάστασης, ελευθερίας, αυτοτιμωρίας και αυτοκαταστροφής, γνώσης και [υπέρ]πληροφόρησης, διαχείρισης της τεχνολογίας και του διαδικτύου» σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης η ιστορικός τέχνης Νικόλ Λεβέντη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση, σε επιμέλεια Καλλιόπης Λιαδή, συμμετέχει επίσης στη δράση Νύχτα Πολιτισμού, που διοργανώνει στις 5 Οκτωβρίουτο Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων Athens Culture Net, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου.

Τη συγκεκριμένη βραδιά, η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 02:00 της επομένης. Συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα είναι παρόντες από τις 22:00 ως 24:00 για να μιλήσουν με τους επισκέπτες για το έργο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης