Oι Coldplay, η Μάιλι Σάιρους και ο Ντουέιν Τζόνσον είναι μεταξύ των αστέρων του πενταγράμμου και της μεγάλης οθόνης που έσπευσαν το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020  να βοηθήσουν την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη συγκέντρωση πόρων, με στόχο ένα εμβόλιο εναντίον του Covid-19.

Διασημότητες της μουσικής, του κινηματογράφου, του αθλητισμού ή της μόδας δίνουν το παρών σε μια διαδικτυακή συναυλία που στοχεύει στη χρηματοδότηση της έρευνας για τη δημιουργία του εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού και τη διάθεσή του στους φτωχότερους πληθυσμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέλαβε την εκδήλωση, σε συνεργασία με την οργάνωση Global Citizen, ενώ συνολικά, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, 40 κυβερνήσεις βοήθησαν στην προετοιμασία.

Η φον ντερ Λάιεν έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα, ανακοινώνοντας ότι έλαβε εχθές 6,15 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 4,9 δισεκατομμύρια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με την Κομισιόν.

«Δεν θα μπει ένα τέλος σε αυτήν την πανδημία παρά μόνο όταν τελειώσει παντού», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μόλις ξεκίνησε η διαδικτυακή εκδήλωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης