Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Tί θα δούμε τη δεύτερη εβδομάδα του Athens Fringe Live 2013 – 8η έως 14η Ιουνίου 2013

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πρώτη εβδομάδα του καλοκαιριού πέρασε σαν αστραπή με το Athens Fringe Live να χρωματίζει μουσικά, θεατρικά, εικαστικά, κινηματογραφικά και χορευτικά την Αθήνα που ονειρευτήκαμε! Οι Burger Project έδωσαν το σήμα για την έναρξη του 5ου κατά σειρά πολύχρωμου καλλιτεχνικού φεστιβάλ, όπου δημιουργοί, ΜΚΟ και ενεργοί πολίτες «καταλαμβάνουν» συμβολικά την πόλη για ένα μήνα. Την εβδομάδα που ακολουθεί, οι εκδηλώσεις πολλαπλασιάζονται, εμπλουτίζονται και καλούν τους Αθηναίους να ενωθούν στον πανηγυρικό ρυθμό του Athens Fringe Live!

Σάββατο 8η Ιουνίου

Το Σάββατο είναι για όλους μια ιδανική μέρα για διασκέδαση! Οι μικροί φίλοι του Athens Fringe Live 2013 παίρνουν τις θέσεις τους στην αίθουσα προβολών για να παρακολουθήσουν 2 ακόμα προβολές ταινιών κινουμένων σχεδίων, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας Για Παιδιά και Νέους και το Νεανικό Πλάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προβολή για παιδιά: Strings, Το Νήμα Της Ζωής του Άντερς Ρόνοου-Κλάρλουντ
Ώρα 16.00 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: ελεύθερη

Ένας δραματικός μύθος περιπέτειας για τη δουλεία και την απελευθέρωση, την αγάπη και τον πόλεμο, το πεπρωμένο και τη ζωτικότητα, την ταυτότητα και την κοινή ανθρωπιά. Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται σε αυτή τη χώρα της περιπέτειας.

Προβολή για παιδιά: Η Χώρα Των Πουλιών του Γιάνικ Χάστρουπ
Ώρα 17.45 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: ελεύθερη

Με τις φωνές του Λούις Άμστρονγκ και της Έλα Φιτζέραλντ, την τρομπέτα του Ντίζι Γκιλέσπι και τους δακτυλισμούς του Αρτ Τατούμ στο πιάνο, ο σκηνοθέτης, τζαζίστας και ο ίδιος, εικονογραφεί με το απαράμιλλο στιλ του τέσσερα κομμάτια της τζαζ.
Θέατρο: Θοδωρής Βουρνάς / The Wedding Story
Ώρα 20.00 στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας γαμπρός και μια νύφη… Τα υπόλοιπα θα τα δούμε όλοι μαζί στο Βρυσάκι!
Live: George Gaudy
Ώρα 22.00 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Ο Γιώργος Γούθης ή καλύτερα ο George Gaudy παίρνει την κιθάρα του κι έρχεται στο Βρυσάκι για να μας παρουσιάσει ένα ακουστικό live set, με κομμάτια από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο «Millionaire», καθώς και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Επιρροές από κλασσική μουσική, retro pop, από swing και jazz συνθέτουν τον γοητευτικό κόσμου του urban τροβαδούρου που περιμένει να μας παρασύρει στο δικό του μουσικό προορισμό.

Κυριακή 9 Ιουνίου

Παιδική Παράσταση: «Η Ζεραλντιν και το Ξωτικό της Λίμνης»
Ώρα: 12.00 στο Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Η Ζεραλντίν ένα κοριτσάκι εφτά χρονών, παιδί της πόλης θα ζήσει με τον παππού της για μία βδομάδα στο σπίτι δίπλα στη λίμνη. Εκεί θα μάθει να αγαπάει και να σέβεται στο περιβάλλον αλλά θα γνωρίσει κι ένα ξωτικό το Σαπερλιποππέτ και μαζί με τη νεράιδα της λίμνης και τον παππού Λιονελ θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει να βρει το κόκκινο σκουφί του για να επιστρέψει στους ξωτικοπαππούδες του. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο «Η Ζεραλντιν και το Ξωτικό της Λίμνης» από τις εκδόσεις Έναστρον.

Live: Βalkan Folk Trippin Βασίλης Βασιλάτος & “Ιστορίες για Κρουστά”
Ώρα 21.30 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Το ανερχόμενο ethnic group Ιστορίες για Κρουστά – Percussion Tales του γνωστού περκασιονίστα και μουσικοσυνθέτη Βασίλη Βασιλάτου παρουσιάζει μια διαδραστική world music συναυλία! Σ’ ένα μοναδικό αμάγαλμα world ήχων, βαλκανικών κι ελληνικών παραδοσιακών ρυθμών και τραγουδιών. Σε μια βραδιά–road trippin’ με την ευφάνταστη οικογένεια παραδοσιακών, αφροκουβανέζικων κρουστών, percussion «του δρόμου» στο τιμόνι κι ένα πλήθος εγχόρδων, πνευστών και φωνών να υφαίνουν ένα πολυσυλλεκτικό μοτίβο ήχων και ρυθμών και να γεμίζουν χρώματα και ζωγραφιές την πρωτότυπη μουσική διαδρομή τους. Με Percussion Tales’ στάσεις: τα κοντινά μας Βαλκάνια, τη γειτονική Μεσόγειο, την πιο μακρινή Αφροκουβανέζικη και jazz σκηνή ως τη δική μας Ανατολή και πίσω: το ελληνικό παραδοσιακό κι έντεχνο τραγούδι όπως δεν το ακούσατε ποτέ!
Δευτέρα 10 Ιουνίου

Live: Άρωμα Αθήνας – Retro Night
Ώρα 21.30 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Ο Πακάκης Σταμάτης, η Πένυ Δεληγιάννη και ο Παναγιώτης Κραμπής μεθάνε με το «Άρωμα Αθήνας» και σας χαρίζουν μουσικές της Αθήνας των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα (1920-1960). Αναβιώνουν συνθέτες όπως ο Αττίκ, ο Γιαννίδης, ο Σουγιούλ, ο Χατζηαποστόλου, ο Μωράκης, ο Μουζάκης και άλλοι. Επίσης, γίνεται εκτέλεση κομματιών που μεσουρανούσαν στην Αμερική και την Ευρώπη εκείνη την περίοδο αλλά με ελληνικούς στίχους, όπως συνηθιζόταν την εποχή εκείνη.
Τρίτη 11 Ιουνίου

Live: electroα(kou)στυ(c) Live Electronics
Ώρα 21.30 στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Μία ομάδα καλλιτεχνών Ηλεκτροακουστικής Μουσικής συνθέτουν με αφορμή το θέμα του FRINGE LIVE 2013 “Παλιά και νέα Πόλη” , παρουσιάζοντας τα έργα τους σε tape και live electronics. Το κοινό θα περιβάλλεται από ένα πολυκάναλο σύστημα ηχείων βιώνοντας μία ιδιαίτερη ακουστική εμπειρία.
Τετάρτη 12 Ιουνίου

Χορός/Performance: Αννίτα Καπουσίζη/ cult(ure)
Ώρα 20.00 στο Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 ευρώ

Μπαίνουμε σ ‘έναν χώρο, όπου θα γίνει ένα πείραμα. Οι θεατές φορούν τα ειδικά μπλε νάιλον καλτσάκια, για να εισέλθουν στο χώρο. Εκεί, στέκεται το μοντέλο (η ηθοποιός) πάνω στο οποίο θα διεξαχθεί το πείραμα. Στο χώρο υπάρχει μια ράγα με πολλά ρούχα, τσάντες, παπούτσια, μακιγιάζ, είδη τεχνολογίας (τηλεόραση, φορητός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο, cd player),βιβλία και ο,τιδήποτε απαρτίζει τον ‘δυτικό πολιτισμό’. Οι θεατές, παίρνοντας οδηγίες από μια φωνή που θα ακούγεται από τα ηχεία, χρησιμοποιούν όλα αυτά τα στοχεία του δυτικού πολιτισμού που έχουν γύρω τους, πάνω στο μοντέλο. Την ντύνουν, τη βάφουν, τη χτενίζουν, της βάζουν ν’ ακούσει μουσική, να ενημερωθεί κ.λ.π. Στόχος του πειράματος είναι το μοντέλο να παρουσιάσει στο τέλος κάποια αντίδραση ικανοποίησης, χαράς και ευτυχίας. Αν τα καταφέρουν, το πείραμα θα έχει πετύχει. Αν όχι, ο χώρος θα αυτοκαταστραφεί σε διάστημα λίγων λεπτών…

Θέατρο: Μαρία Γκόλια / Ταβαφειάδα
‘Ώρα 21.30 στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 Ευρώ

Στην παράσταση δραματοποιημένης ποίησης ακούμε ερωτικές ιστορίες σατιρίζοντας ανεκδήλωτες και εκδηλωμένες ερωτικές συμπεριφορές του σήμερα.
Πέμπτη 13 Ιουνίου

Live: Σταύρος Δάλκος Live
Ώρα 21.30 στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 Ευρώ

Ο Στάυρος Δάλκος παρουσιάζει στο πλαίσιο του Athens Fringe Live μελωδίες και στίχους δικής του έμπνευσης, μελοποιημένα ποιήματα, καθώς και συνθέσεις φίλων και αγαπημένων καλλιτεχνών.
Παρασκευή 7 Ιουνίου

Workshop: Μονάδα Εφήβων Νέων ΟΚΑΝΑ Ατραπός / Εργαστήρι κατασκευής κούκλας για Παιδιά
Ώρα 16.00 στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 Ευρώ

Workshop: Μονάδα Εφήβων Νέων ΟΚΑΝΑ Ατραπός / Εργαστήρι κατασκευής κούκλας για Μεγάλους 18.00
Ώρα 16.00 στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 Ευρώ

Μικροί και μεγάλοι συνεργαζόμαστε και μαθαίνουμε πώς να κατασκευάζουμε κούκλες από την Μονάδα Εφήβων Νέων ΟΚΑΝΑ Ατραπός.

Live: Τhe 7 Frogs
Ώρα 21.30 στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: 10 Ευρώ

Οι 7 Frogs είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2009 από τον Θανάση, τον Γιώργο και τον Φώτη. Στις αρχές του 2010, δύο ακόμα μέλη, ο Άλεξ κι ο Αντρέας ολοκλήρωσαν τη σύνθεση και όλοι μαζί πια ξεκίνησαν να δημιουργούν τη δική τους μουσική. Οι επιρροές των παιδιών προέρχονται κυρίως από τη βρετανική pop/rock. Οι ίδιοι δεν θέλουν να χαρακτηρίσουν το είδος που παίζουν αλλά σίγουρα αυτό που τους εκφράζει καλύτερα είναι η κουλτούρα του indie και του DIY. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς κρατώντας το CD EP τους (Ιανουάριος 2011) και το 7’’ Vinyl (Μάρτιος 2012), τα οποία ήδη φιλοξενούνται από διάφορα indie labels σε Αγγλία και Αμερική. Αυτό που οπωσδήποτε αξίζει να σημειωθεί για τους 7 Frogs είναι οι ζωντανές τους εμφανίσεις. Όταν αυτές δεν είναι full set, παίρνουν τη μορφή των take away shows (συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους με εναλλακτικό εξοπλισμό), τα οποία εδώ και ενάμισι χρόνο πραγματοποιούν στις γειτονιές της Αθήνας.

Εικαστικές εκθέσεις 8η έως 14η Ιουνίου 2013
Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: ελεύθερη

8-9 Ιουνίου
Μπλε Τελεία και Άναμμα – έκθεση εικαστικών τεχνών και σύγχρονου κοσμήματος «Το κόκκινο νήμα μάς».

Εργαστήρι Τέχνης και Επικοινωνίας παρουσιάζει ένα παιχνίδι καλλιτεχνικής σκυταλοδρομίας: τα παιδιά της Μπλε Τελείας έφτιαξαν εικαστικές εικόνες με άξονα το κόκκινο νήμα και στη συνέχεια τις έδωσαν στους μαθητές του Άναμμα οι οποίοι δημιούργησαν με την σειρά τους τα δικά τους κοσμήματα. Παράλληλα, εκτίθενται έργα εφήβων και ενηλίκων μαθητών της Μπλέ Τελείας, με τίτλο “Ήμουν κι εγώ εκεί” και έργα των προχωρημένων μαθητών του Άναμμα, με τίτλο “Η ιδέα”.

10η-17η Ιουνίου 2013
Ομαδική Έκθεση καλλιτεχνών

Αντωνία Ματζούκα / Οι Δρόμοι της Ζωής
Πρόσωπα – προσωπεία σε έναν δρόμο – αγώνα ζωής που μας επιβάλλει τα δικά του πρέπει μέσα σε μια κοινωνία προβληματισμού που μόνο με πυξίδα την ελευθερία και την δημιουργικότητα μας ωθεί στην εξερεύνηση της αγάπης μέσα από την πίστη!
Ευαγγελία Σωτηροπούλου/ CreatEve Ideas
Χειροποίητες δημιουργίες-κοσμήματα (κολιέ, βραχιόλια, δακτυλίδια & σκουλαρίκια) φτιαγμένα με αγάπη, έμπνευση & δημιουργικότητα!!
Εύη Λυσανδροπούλου Pitcher With Fruits Illustration
Εικονογράφιση με χρώματα ακουαρέλας, εμπνευσμένη από το σχεδιαστικό στυλ του υπερρεαλιστή καλλιτέχνη Joan Mirò. Με αφηρημένα σχεδία και χρωματικές αντιθέσεις αναπαριστά μια κανάτα με φρούτα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σαν συσκευασία χυμού φρούτων.
Χριστίνα Κοτσεκίδου/ Ο Πολιτισμός είναι το Μέσον
Το έργο ονομάζεται «Ο Πολιτισμός είναι το μέσον» και είναι εμπνευσμένο από την ιδέα της Αστικής Αναγέννησης ,η όποια θέλει οι κοινωνίες να στρέφονται στο Πολιτισμό για να ξεπεράσουν την οικονομική και κοινωνική κρίση που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Αποτελείται από μια πινακίδα και από ένα κουτί. Στην πινακίδα ,χρησιμοποίησα ένα κείμενο που παραπέμπει σε ‘’κανόνες συμπεριφοράς ‘’ τους οποίους συναντάμε σε διαφόρους δημοσίους χώρους και συχνά ορίζουν κάποιους περιορισμούς στους επισκέπτες. Οι φράσεις που πλαισιώνουν τις λέξεις «ελπίδες» και «hope» διαχειρίζονται τις έννοιες αυτές σαν να είναι κάτι απτό ,σαν να είναι αντικείμενα. Χρησιμοποιώντας την έννοια της ελπίδας μέσα στο κείμενο αυτό , αντιστρέφεται η αρνητικότητα της αρχικής εντύπωσης και το έργο αποκτά μια θετική πλευρά ενώ προτρέπει το κοινό να εμπιστευτεί τον πολιτισμό. Η χρήση του κουτιού με την μορφή της κάλπης ,δίνει μια κοινωνικοπολιτική διάσταση στο έργο ,καλώντας τον θεατή να πάρει μέρος σε μια εικονική ψηφοφορία μέσα από την οποία θα μπορέσει να εμπιστευτεί τις ελπίδες του στο πολιτισμό ,ώστε να επιτευχτεί η κοινωνική αλλαγή . Τέλος ,η ουδετερότητα του λευκού και η αυστηρότητα του μαύρου ,έρχονται σε αντίθεση με το κόκκινο χρώμα ,με το οποίο υπογραμμίζονται οι λέξεις ελπίδες και πολιτισμός ,και το όποιο χρησιμοποιείται για να δηλώσει πάθος και ενθουσιασμό.
Μαριάννα Σαμανδούρου/ Pink Rock
Το τραπέζι του pic-nic ανήκει στον υλικό κόσμο και ο ουρανός στον άυλο κόσμο. Η κόκκινη λίμνη είναι στη μέση του θανάτου. Στο τραπέζι υπάρχουν όλες οι απολαύσεις της ζωής που μπορεί κανείς να γευτεί με το στόμα (με το σώμα). Τσιγάρα, χάπια (στιγμιαία απόλαυση), κρέας (σεξ), lipstick και άλλα αντικείμενα που συμβολίζουν την αισθησιακή υλική πραγματικότητα. Όταν κάποιος πεθαίνει ή καταλαβαίνει πόσο προσωρινή είναι η ζωή μπαίνει στην κόκκινη λίμνη (η πύλη του άυλου κόσμου= τα ροζ χείλια) Με αυτό τον τρόπο ανεβαίνει στον ουρανό, όπου δεν έχει πλέον στόμα (σώμα). Το στόμα γίνεται τα μάτια του (η ψυχή). Τα μάτια είναι ελεύθερα από πάθη και οι απολαύσεις έρχονται σε σύγκρουση με τα άπληστα στόματα. Μην τρώτε αλλά να βλέπετε (να γνωρίζετε).
Γιώτα Ζερίτη/ misineza (σύνθεση κοσμημάτων)
Η Γιώτα Ζερίτη ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν σχεδιάστρια κοσμημάτων και μουσικός. Εσχάτως πειραματίζεται με πολυεστερικά υλικά όπως το βινύλιο. Στην τελευταία της δουλειά δημιουργεί αρχιτεκτονικές φόρμες μικρής κλίμακας. Ανοιχτή στις προκλήσεις που θέτουν οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες δε διστάζει να σκεφτεί το κόσμημα ως αρχιτεκτονική κατασκευή σε σμίκρυνση. Σύνθεση κοσμημάτων.
Αικατερίνη Τζίτζιρα / Βαρκάκι στο Αιγαίο
Έργο Ζωγραφικής, λάδι σε μουσαμά.
Δημήτρης Ηλιόπουλος
Ο εκθέτης δοκιμάζει να ικανοποιήσει τις αδυναμίες του σ’ ένα τρίπτυχο, με άσημες αλλ’ επίδοξες Stars στην Cannes.
Ιωάννα Γερακίδη/ farewell
Το Farewell αποτελεί τη θεματική μιας αφήγησης, η οποία γίνεται μέσα από έργα ζωγραφικά και ακολουθεί μία πορεία χρονική και παράλληλα άχρονη, αφού κανένα από τα έργα δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα σημείο ρεαλιστικά. Τα έργα δυναμικά και συλλογικά, οδηγούν στο σημείο “Farewell”, που αποτελεί και το κοινό σημείο αναφοράς τους, την ίδια στιγμή όμως είναι ανεξάρτητα, μπορούν να γίνουν αντιληπτά αυτόνομα στην εξέλιξη της αφήγησης αυτής. Όπως γράφω και στις προδιαγραφές, το έργο αποτελεί ένα σύνολο ολοκληρωμένο από μικρότερα έργα και θα ήθελα αν είναι δυνατό, να καταφέρουμε να παρουσιαστεί σαν μια ολότητα.
Μελινα Αποστολίδου / “Ρωγμες”
Πρόκειται για φανταστικούς-πραγματικούς κόσμους και μια εικαστική διαδικασία αποκρυπτογράφησής τους. Καταγράφω τα σχήματα φθοράς που έχουν δημιουργηθεί σε τοίχους της Αθήνας με το πέρασμα του χρόνου, και ακολούθως προσθέτω λεπτομέρειες αρχιτεκτονικών και αστικών στοιχείων.
Περσεφόνη Παυλή/ Ο Σκουπιδάγγελος
Τρίπτυχο έργο αποτελείται από τρία τελάρα 90Χ90 εκ. και παρουσιάζουν την ιστορία μιας σκουπιδοσακούλας αφημένης στη βροχή και έτοιμη για το κάδο του αυτοκινήτου του Δήμου.
Η βροχή και ο αέρας απαλλάσσουν την σκουπιδοσακούλα από το περιεχόμενο και το περιεχόμενο σκουπίδια από την σκλαβιά τους.
Ο σκουπιδοάγγελος είναι ο άγγελος των σκουπιδιών. Σκουπίδι εναι μια έκφραση προσβλητική που όχι σπάνια αποκαλούμε κάποιον για τις πράξεις του ή για το ποιόν του. Ο σκουπιδοάγγελος έχει την πιο δύσκολή αποστολή, να επαναφέρει την αυτοεκτίμηση σε ένα ¨¨σκουπίδι Κανένας δεν είναι σκουπίδι, αντίθετα με την κατά γενική ομολογία το σκουπίδι παλεύει καθημερινά βλέποντας τις πράξεις του ακόμα και τις με μόχθο και καλοσύνη πραγματοποιήσιμες να πέφτουν στο κενό, και αν κάποια μέρα παρατήσει κάθε καλοπροαίρετη προσπάθεια τότε θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε και κάποιο είδος σοφίας. Αλλά είναι ο σκουπιδοάγγελος που ποτέ δεν σταματάει την ελπίδα μια ελπίδα παράξενη, άδικη, σκληρή. η ελπίδα του σκουπιδιού.
Σαν Φως ΟΚΑΝΑ/ Με Καθαρή Ματιά
Η πόλη έχει το ρυθμό της , έτσι ασυνείδητα τον ακολουθούμε και γινόμαστε ένα ,ένα με τη πόλη, που άλλοτε μισούμε και άλλοτε αγαπάμε ! Το σίγουρο είναι καθώς χορεύουμε στους ρυθμούς της ζούμε ένα ταξίδι , ένα ταξίδι μέσα μας . Οι συμμετέχοντες δημιουργοί μας δείχνουν την δική τους οπτική ματιά μέσα από αυτή την περιπλάνηση …….. Τεχνικές Λήψης Φωτογραφίας και Εισαγωγή στην Ψηφιακή Εικόνα
Μονάδα Εφήβων Νέων ΟΚΑΝΑ Ατραπός Έκθεση Φωτογραφίας
Μονάδα Εφήβων Νέων ΟΚΑΝΑ Ατραπός ‘Εκθεση κούκλας κουκλοθέατρου

Συνεχείς προβολές ταινιών από 8η έως 14η Ιουνίου 2013
Βρυσάκι Χώρος Τέχνης και Δράσης
Είσοδος: ελεύθερη

Em.Exit – from inside out and back again (video dance)
Είμαστε εμείς, είσαι χωρίς, είμαστε ένα, είσαι πολλοί. Εμείς χορεύουμε μαζί αυτό που εσύ μονάχος ζεις και σε κομμάτια δίνεις, φωνή, πνοή κι άγγιγμα. Εμείς ανοίγουμε τα χέρια μας και σε προσκαλούμε να κρυφτείς, στον κόρφο μας να κάτσεις και να πεις ό,τι κι εμείς αδιάκοπα λέμε. Φωνάζουμε, όπως κι εσύ, κρίνουμε, όπως κι εσύ, προκαλούμε, όπως κι εσύ, διακόπτουμε όπως κι εσύ, κι όταν έρθει η σειρά μας, τείνουμε ένα ειρωνικό αυτί κι αρχίζουμε πάλι από την αρχή, ξανά και ξανά, μέχρι να ακουστούμε…

Γιώργος Ροσόλυμος, Μαρία Παπαδάκη – Leakage / Διαρροή
Η αθέατη πόλη του σήμερα. Μία πόλη που λειτουργεί ως ζωντανός οργανισμός. Επηρεάζει και επηρεάζεται. Παρατηρεί και παρατηρείται. Ο άνθρωπος φύση και το κτήριο αλληλεπιδρούν και αλληλοσυγκρούονται. Ότι και να κάνεις, άσε επιτέλους ήσυχο το παιδί!

Βασίλης Κατσαράκης – Χώρος Μνήμης, Χώρος Λήθης
Βίντεο – παρουσίαση σύνθετου διαδραστικού δρωμένου, προορισμένου για το Χώρο Ιστορικής Μνήμης 1941-1944. Ουσιαστικά αποτελεί μια εικονική “περιήγηση” στο χώρο, όπου παρεμβάλλονται απόψεις των επιμέρους δράσεων, εικαστικά επεξεργασμένες.

Ομάδα Ντοκιμαντέρ Αλληλεγγύης Αλεξάνδρα Μπελεγράτη – Μία μέρα στο Βρυσάκι (Ντοκιμαντέρ)
Η ομάδα του «Workshop συγγραφής και στησίματος ντοκιμαντέρ», υπό την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας Μπελεγράτη, παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με θέμα το Βρυσάκι! Το ντοκιμαντέρ είναι αφιερωμένο στο ίδιο το Βρυσάκι και στους ανθρώπους που του δίνουν ζωή: δασκάλους, μαθητές, εργαζόμενους, καλλιτέχνες και επισκέπτες. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στιγμές από τα μαθήματα του προγράμματος «Αλληλεγγύη», συνεντεύξεις από τους ανθρώπους του Βρυσακίου, εικόνες από καλλιτεχνικές εκθέσεις, αλλά και από την περιοχή της Πλάκας όπου στεγάζεται

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Καλών Τεχνών/ Τμήμα Θεατρικών Σπουδών – 8 video
Οκτώ ομάδες φοιτητών κι αποφοίτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Εμμανουέλα Βογιατζάκη – Krukowski, παρουσιάζουν τις πρώτες τους δημιουργίες στο φιλόξενο Βρυσάκι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης