Με την πεποίθηση ότι «ο πλούτος του κινηματογράφου πρέπει να μοιράζεται», το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου που ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2000, συνεχίζει να προσφέρει και φέτος στο κοινό του την ευκαιρία να απολαύσει την μεγάλη ποικιλία της γαλλικής και γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής.

Στην 17η διοργάνωσή του, που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 13 Απριλίου στην Αθήνα (κινηματογράφος Δαναός, Εmbassy Nova Odeon και Αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου) και από τις 14 μέχρι τις 20 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη (Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας), φιλοδοξεί να προσεγγίσει μέσα από 14 ημέρες γεμάτες προβολές, όλα τα συστατικά στοιχεία της ποικιλομορφίας, των ειδών, των στιλ και της θεματολογίας του γαλλόφωνου κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το 2015 υπήρξε μία ιστορική χρονιά για τον γαλλικό κινηματογράφο, καθώς τα εισιτήρια ξεπέρασαν τα 100 εκατ. διεθνώς, ενώ γαλλικές ταινίες, όπως η ?Οικογένεια Μπελιέ? βρέθηκαν στην κορυφή και του ελληνικού box office» ανέφερε, σήμερα στους δημοσιογράφους, ο διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Μικαέλ Οσάν, τονίζοντας πως στόχος του φεστιβάλ είναι να «προσφέρει ένα χώρο ανακάλυψης και ανταλλαγής σε όλα τα είδη κοινού και να διευκολύνει την προσέγγιση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας». Ακόμη, όπως είπε, με την σταθερή υποστήριξη της Unifrance το φεστιβάλ εξακολουθεί να συμβάλλει σημαντικά στην αγορά γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών από τους Έλληνες διανομείς.

Ειδικότερα, φέτος το φεστιβάλ συμπράττει και πάλι με τους σταθερούς συνεργάτες του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Διεθνούς Φεστιβάλ της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ συνεργάζεται και με το «Διεθνές φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων Αnimasyros» δίνοντάς του λευκή κάρτα να παρουσιάσει επιλογές από το φετινό του πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης