Στον Μίκη Θεοδωράκη αφιερώνει τη φετινή θεατρική περίοδο το Θέατρο Badminton. Με αφορμή τα 90 χρόνια του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, η σκηνή των πρώην Ολυμπιακών εγκαταστάσεων κινείται στους ρυθμούς της μουσικής του και αγκαλιάζει την πνευματικότητά του με τρεις θεατρικές παραστάσεις κι άλλες τόσες συναυλίες.

Εγκαινιάζοντας την ένατη περίοδο λειτουργίας του και με την ευθύνη να μεγαλώνει παράλληλα με το κοινό του – όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του θεάτρου, Μιχάλης Αδάμ, κατά την παρουσίαση του προγράμματος που περιλαμβάνει συνολικά 18 παραγωγές – το Badminton εξακολουθεί σε έναν «άθλο, αφού παραμένει ανοιχτό ως ένα θέατρο 2.000 θέσεων και μπορεί να επιβιώνει με αποκλειστικό χορηγό το κοινό του». Μάλιστα, μέσα στο φθινόπωρο θα «γιορτάσει» τα 2 εκατομμύρια θεατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ορίζοντα το 2015 και στο πλαίσιο του αφιερώματος για τον Μίκη Θεοδωράκη τρεις μεγάλες παραστάσεις δεσπόζουν στο πρόγραμμα του θεάτρου: Η επανάληψη της περσινής επιτυχίας που χειροκρότησαν 150 χιλιάδες θεατές σε ολόκληρη την Ελλάδα «Ποιός τη Ζωή μου…» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη (23/1), το εμβληματικό «Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού» σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου (18/3), στο οποίο ο μεγάλος δημιουργός ολοκληρώνει και εμπλουτίζει τη μαρτυρία του για τα χρόνια του διχασμού αλλά και μια εντελώς νέα δημιουργία, με τίτλο «Ο Διόνυσος στην Εποχή των Μνημονίων», στην οποία ο συνθέτης σε συνεργασία με τη Σοφία Σπυράτου πλέκει τους ήχους της ελληνικής μουσικής, από την αρχαιότητα στις μέρες μας, σε μία σύγχρονη μουσικοχορευτική παράσταση.

Παράλληλα, από τον Φεβρουάριο έως το Μάιο του 2015, η Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης θα δώσει στο Badminton τρεις συναυλίες: «Από τον Βασίλη Τσιτσάνη στον Μίκη Θεοδωράκη», «Μουσική και Τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη από το Θέατρο και τον Κινηματογράφο» και «Τα Ταξίδια», ένα μουσικό οδοιπορικό και μία μουσική συνάντηση παραδοσιακών με λαϊκά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης