Διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας για να μη μεταδίδεται ο ιός, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν αποστασιοποιούμαστε ως άνθρωποι από τον πλησίον μας. Ανταποκρινόμενο σε αυτή την ανάγκη, το με έδρα την πόλη Χρόνινγκεν της Ολλανδίας στούντιο ντιζάιν Studio 212 Fahrenheit δημιούργησε το παγκάκι «Benched».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παγκάκι μπορεί να το δει κανείς ως συμβολική και ποιητική αναπαράσταση των καιρών μας, όπου ζούμε σε μια «κοινωνία ενάμισι μέτρου» λόγω του COVID-19. Και ανοίγει δυνατότητες για συναντήσεις που έχουν διάρκεια με φίλους, με μέλη της ευρύτερης οικογένειας μας αλλά και με αγνώστους που θα κάτσουν στο ίδιο παγκάκι με εμάς. Εξασφαλίζει ότι ακόμη και σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε κάποιον άλλο, ακόμη και από απόσταση.

Το μήκος του είναι δυόμισι μέτρα και το μεσαίο τμήμα -ακριβώς ενάμισι μέτρο- είναι κατασκευασμένο από στιλβωμένο ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό το τμήμα είναι αόρατο λόγω του ότι λειτουργεί ως καθρέφτης. Μόνον η δεξιά και αριστερή άκρη του πάγκου είναι ορατές για να δεχθούν κάποιους που θέλουν να ξαποστάσουν ή να χαλαρώσουν. Η αντανάκλαση του μεσαίου τμήματος επιβάλλει μια φυσική απόσταση, αλλά κάνει αόρατη αυτή την απόσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης