Με δηκτικό τρόπο σχολίασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ανατρέψει τον ιστορικό νόμο Roe εναντίον Wade και να καταργήσει των δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση ο frontman των Green Day, Billie Joe Armstrong.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 24/6, κατά τη διάρκεια συναυλίας των Green Day στο London Stadium, o frontman του διάσημου συγκροτήματος, Billie Joe Armstrong, δήλωσε πως απαρνιέται την υπηκοότητά του. «Fuck America! Απαρνούμαι την υπηκοότητά μου!» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γαμιέται η Αμερική! Αποκηρύσσω την υπηκοότητά μου! Έρχομαι εδώ!», είπε ο Άρμστρονγκ. «Υπάρχουν πολλοί γαμημένοι ηλίθιοι στον κόσμο για να πάω πίσω σε αυτή την άθλια, γαμημένη δικαιολογία για χώρα».

«Δεν αστειεύομαι, θα ακούσετε πολλά από εμένα τις επόμενες ημέρες» συνέχισε.

Ο 50χρονος καλλιτέχνης αποκάλεσε «μαλάκες» τους δικαστές που είναι υπεύθυνοι για την ανατροπή της απόφασης, όπως αναφέρει η «Daily Mail», ενώ δεν είναι ο μόνος Αμερικανός καλλιτέχνης που δήλωσε ότι σκέφτεται να εγκαταλείψει την Αμερική.

Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, συνολικά 21 Πολιτείες των ΗΠΑ -οι περισσότερες από αυτές στον Νότο και βαθιά στην ενδοχώρα- έχουν έτοιμες τροποποιήσεις που μπορούν άμεσα να ενεργοποιηθούν και να απαγορεύσουν τις αμβλώσεις μετά την απόφαση. Η λίστα έχει μεγαλώσει τους τελευταίους μήνες και περιλαμβάνει τις Πολιτείες: Αλαμπάμα, Αριζόνα, Αρκάνσας, Τζόρτζια, Αϊντάχο, Κεντάκι, Λουιζιάνα, Μίσιγκαν, Μισισίπι, Μιζούρι, Βόρεια Ντακότα, Οχάιο, Οκλαχόμα, Νότια Καρολίνα, Νότια Ντακότα, Τενεσί, Τέξας, Γιούτα, Δυτική Βιρτζίνια, Ουισκόνσιν και Ουαϊόμινγκ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης