Τίτλος της θεματικής έκθεσης που επιμελείται η Πάολα Αντονέλι στο μουσείο ντιζάιν και τέχνης La Triennale di Milano είναι «Σπασμένη Φύση: Το ντιζάιν καταπιάνεται με την ανθρώπινη επιβίωση».

Η εγκατάσταση -άνοιξε την 1η Μαρτίου και θα κλείσει την 1η Σεπτεμβρίου- εξερευνά τα νήματα που συνδέουν τους ανθρώπους με το φυσικό περιβάλλον, το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι σε επισφαλή θέση. Μέσα από μια ευρεία γκάμα αρχιτεκτονικών πρότζεκτ και πρότζεκτ ντιζάιν, η έκθεση αποσκοπεί στο να υπογραμμίσει την ιδέα του αναζωογονητικού ντιζάιν. Πώς; Αναδεικνύοντας αντικείμενα και ιδέες που επανεξετάζουν τη σχέση μας με τα περιβάλλοντά μας, και τα φυσικά και κοινωνικά οικοσυστήματά μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια υγιής ανησυχία για το μέλλον του πλανήτη μας και των ειδών μας δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα της «Broken Nature» αισθάνεται ευγνωμοσύνη για την πρόθυμη και επίμονη ανταπόκριση στο θέμα, προερχόμενη από διάφορα μέρη του κόσμου» είπε η Αντονέλι.

«Η ιδέα του αναζωογονητικού ντιζάιν είναι στον πυρήνα του XXII Trienale di Milano και, ιδιαίτερα, της έκθεσης. Πάλλεται με δύναμη και ευαισθησία, μέσα από τις διεθνείς συμμετοχές. Μας επιτρέπει να εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην ισχύ του ντιζάιν να βοηθήσει τους πολίτες να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα, να σταθμίσουν ρίσκα, να προσαρμόσουν συμπεριφορές και να απαιτήσουν αλλαγή» τόνισε.

Η σύλληψη της εγκατάστασης «Broken Nature» από την ομάδα επιμελητών θέλησε να μην περιοριστεί η έκθεση μέσα στους τοίχους του κτηρίου. Κτηρίου το οποίο αποτελεί μέρος του Palazzo dell’Arte που σχεδίασε και έκτισε ο Τζοβάνι Μούτσιο, μεταξύ 1931 και 1933.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης