ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΗ

Οι Ciccada ( Σικάντα) είναι ένα ελληνικό συγκρότημα από την Αθήνα που κινείται στο χώρο του Art rock. Η μουσική τους έχει επιρροές από progressive folkσυγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως οι GENTLE GIANT, GRYPHON, FOREST, SPIROGYRA, JETHRO TULL, FLAIRCK, STRAWBS, ALAN STIVELL, RENAISSANCE, την Κέλτικη και Βαλκάνια folk, την αναγεννησιακή, κλασική και σύγχρονη δυτικοευρωπαϊκή μουσική, αλλά και τη τζαζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ciccada σχηματίστηκαν τον Απρίλιο του 2005 από το φλαουτίστα/κιμπορντίστα Νίκο Νικολόπουλο και τον κιθαρίστα Γιώργο Μούχο. Λίγο μετά η ΕυαγγελίαΚοζώνη έγινε η φωνή των Ciccada και αυτός είναι ο πυρήνας του σχήματος έως και σήμερα.

Κατά καιρούς πλαισιώνεται από διάφορους μουσικούς, σε όργανα όπως τσέλο, κλαρινέτο, τρομπέτα,πιάνο, μπάσο και ντραμς. Από τον Ιούνιο του 2007 ξεκίνησαν να παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε διάφορους χώρους και μουσικές σκηνές στην Αθήνα.

Τον Ιανουάριο του 2009 κυκλοφόρησε ένα demo-CD με συνθέσεις τους καθώς και με ορισμένες διασκευές folk-rock τραγουδιών, ενώ τον Ιούλιο του ίδιου έτους ξεκίνησαν στο Μιλάνο, την ηχογράφηση της πρώτης τους δουλειάς, με τίτλο «A Child In The Mirror», για την Ιταλικήεταιρεία Fading Records (παρακλάδι της ΑltrOck productions). To CD κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2010, απέσπασε εξαιρετικά σχόλια στην παγκόσμια κοινότητα του progressive rock και φιγούραρε στις πρώτες θέσεις στις λίστες με τις κυκλοφορίες της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Απρίλιο του 2011 είδε το φως και η έκδοση σε μορφή βινυλίου από την ελληνική Missing Vinyl Records. Τον Ιούνιο του 2011 εμφανίστηκαν στο πατρινό φεστιβάλ Jazz& Πράξεις, όπου απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές.

Η σύνθεση των Ciccada είναι:
Ευαγγελία Κοζώνη: τραγούδι, πλήκτρα, κρουστά
Νίκος Νικολόπουλος: φλάουτο, τενόρο σαξόφωνο, φλογέρα, ηλ. όργανo, mellotron, πιάνο
Γιώργος Μούχος: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα
Λυδία Μπουντούνη: βιολί
Δημήτρης Μπίκος: μπάσο
Γιάννης Ηλιάκης: ντραμς, κρουστά
Ώρα έναρξης 22.00
Τιμή εισιτηρίου 10 ¤

Μουσική σκηνή Αυλαία
Αγίου Όρους 15, Βοτανικός
2103474074
www.avlea.gr

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης