Οι Coldplay, Φάρελ Γουίλιαμς και Σακίρα θα συμμετάσχουν σε ανθρωπιστική συναυλία, στο Αμβούργο, στις 6 Ιουλίου μία μέρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της G20 που διοργανώνεται στη γερμανική πόλη στις 7 και 8 Ιουλίου.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Global Citizen στο στάδιο Barclaycard Arena. Τα εισιτήρια θα είναι δωρεάν και θα διανεμηθούν σε όσους υπογράψουν ψήφισμα, με το οποίο οι παγκόσμιοι ηγέτες καλούνται να δεσμευθούν ότι θα βοηθήσουν τις πιο ευάλωτες ομάδες στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συναυλία θα εμφανιστούν επίσης η Έλι Γκούλντινγκ, το συγκρότημα Chainsmokers και οι Γερμανοί καλλιτέχνες Χέρμπερτ Γκρόνεμαγιερ και Αντρέας Μπουράνι.

Φέρνουμε το Φεστιβάλ Global Citizen στη Γερμανία και καλούμε τη G20 να αναλάβει δράση και ευθύνη για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων, δήλωσε ο Χιου Έβανς, διευθύνων σύμβουλος της Global Citizen, πλατφόρμας κοινωνικής δράσης για μια παγκόσμια γενιά που θέλει να επιλύσει τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου.

«Είχαν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να μεριμνήσουν για τους στόχους και ενώ ορισμένοι ηγέτες επιταχύνουν, άλλοι δεσμεύονται με κενές υποσχέσεις. Ως Παγκόσμιοι Πολίτες, δεν το αποδεχόμαστε, δεν δεχόμαστε το status quo ή την πεποίθηση ότι τα ζητήματα αυτά είναι πέρα από τις δυνατότητές μας για να τα επιλύσουμε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας και των εταίρων μας που συνέρχονται στο Αμβούργο τον Ιούλιο, οι ηγέτες της G20 θα ακούσουν την έκκλησή μας. Μαζί θα ασκήσουμε επιρροή στις μελλοντικές γενιές», τόνισε.

«Η κοινότητα Global Citizen εκτιμά ότι δύο χρόνια μετά την υιοθέτηση των Στόχων για την Αειφόρο Ανάπτυξη έχει σημειωθεί μικρή πρόοδος και ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες δεν λογοδοτούν, με πολλούς να υποχωρούν σε απομονωτισμό. Η Σύνοδος Κορυφής της G20 αποτελεί κρίσιμη στιγμή λογοδοσίας για τους πιο ισχυρούς ηγέτες του κόσμου, οι οποίοι είναι στη θέση να επιστρατεύσουν την πολιτική βούληση και τους οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για την καταπολέμηση της ανισότητας και της φτώχειας», υπογράμμισε.

Η ομάδα G20 αποτελείται από 19 χώρες και την ΕΕ. Τα μέλη της G20 αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% του παγκόσμιου ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ) και φιλοξενούν σχεδόν τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι ηγέτες των χωρών της G20, την προεδρία της οποίας ασκεί η Γερμανία το 2017, θα συναντηθούν στις 7 και 8 Ιουλίου 2017 στο Αμβούργο και θα συζητήσουν για την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό τομέα, το κλίμα, το εμπόριο, την απασχόληση και την ανάπτυξη. Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι επίσης κρίσιμα ζητήματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της συνόδου.

«Η επόμενη γενιά αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Ας βεβαιωθούμε ότι οι ηγέτες μας θα δεσμεύσουν τους απαραίτητους πόρους για να βγάλουν εκατομμύρια ανθρώπους από την ακραία φτώχεια σε ολόκληρο τον κόσμο» δήλωσε ο Φάρελ Γουίλιαμς.

Η Σακίρα, η οποία θα εμφανιστεί ως special guest των Coldplay πρόσθεσε: «Ως Παγκόσμιοι Πολίτες που είμαστε, πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε η πρώτη γενιά που θα διασφαλίσει ότι παντού τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και σωστή διατροφή για να σπάσει ο κύκλος της φτώχειας, στην οποία εξακολουθούν να παγιδεύονται εκατομμύρια άνθρωποι.

Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους Coldplay στις 6 Ιουλίου για να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση για τη σημασία να ενωθούμε για την επίτευξη αυτού του στόχου » ανέφερε η Κολομβιανή τραγουδίστρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης