Αν μπορούσα να ήμουν ελεύθερη από σένα χωρίς να πρέπει να σε χάσω.

Τέσσερα πρόσωπα, δύο άντρες και δύο γυναίκες, και η, ίσως όχι τυχαία, συνάντησή τους κατά τη διάρκεια μιας νύχτας. Αυτός είναι ο παράξενος κόσμος του CRAVE: ακραίος, επικίνδυνος, γεμάτος σκιές και φαντάσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Οι ήρωες του έργου αποζητούν απελπισμένα τον έρωτα, ξέρουν όμως καλά ότι για να αποκτήσουν την ευτυχία πρέπει να ρισκάρουν τον ολοκληρωτικό ψυχικό, ίσως και σωματικό τους, αφανισμό. Γιατί ο έρωτας είναι ταυτόχρονα η ελπίδα και η συντριβή τους. Όπλο τους είναι οι λέξεις, οι κραυγές, τα αποσπάσματα αναμνήσεων, τα όνειρα και οι εφιάλτες τους.

 Οι ιστορίες τους πλέκουν σκοτεινούς λαβύρινθους, χωρίς αρχή και τέλος, με φράσεις που ακούγονται άλλοτε σαν μονόλογοι και δυνατά ειπωμένες σκέψεις, άλλοτε σαν κομματάκια μνήμης. Ιστορίες που χτίζονται και γκρεμίζονται τη στιγμή που αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μας.

Και κάθε φορά που οι ήρωες είναι έτοιμοι να ξεφύγουν απ’ αυτό το παιχνίδι, πέφτουν ξανά στην απελπισία, είτε γιατί δεν αναγνώρισαν τον έρωτα όταν τον βρήκαν, είτε γιατί με τη στάση τους τον κατέστρεψαν, είτε γιατί δεν βρήκαν τρόπο να τον εκφράσουν. Διψούν για λύτρωση, γιατί μόνο αυτή θα δώσει ένα τέλος. Θα την βρουν;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sarah Kane έγραψε το CRAVE το 1998, επιτυγχάνοντας κάτι που ξεπερνούσε τα ως τότε έργα της: μια αληθινή συμφωνία από φωνές, γεμάτη ρυθμό και λυρισμό, που όμως δεν θυσιάζει την αυθεντικότητα του λόγου. Γιατί όσο κι αν οι φράσεις των τεσσάρων ηρώων του έργου μοιάζουν συχνά ακατάληπτες, μάς είναι όλες βασανιστικά οικείες, εκφράζοντας συναισθήματα και καταστάσεις που μας είναι γνώριμα.

Το έργο έχει παιχτεί στις μεγαλύτερες σκηνές της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά και της Λατινικής Αμερικής και μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Δέσποινα Αναστάσογλου, Μιχάλης Γεωργίου, Βαγγέλης Ντίνος και Δέσποινα Σαραφείδου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Μαρίας Καραθάνου και ο σχεδιασμός φωτισμών του Κ. Αλέξη Αλάτση.

Το CRAVE [ΔΙΨΑ] της Sarah Kane παρουσιάζεται, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Κ. Αλέξη Αλάτση, στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κούν (Φρυνίχου) από 24 έως 29 Απριλίου για έξι μόνο παραστάσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης