Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Τάσος Αλατζάς μαζί με τον ηθοποιό Σταύρο Καραγιάννη ανεβάζουν στον Χώρο Τέχνης Μελάνυθρος στο Καλλιμάρμαρο το εκπληκτικό έργο «Danny’s Wake» του Jim Sweeney.

Μία μαύρη κωμωδία που στόχο έχει «να βρούμε τον αληθινό εαυτό μας, να τον αποδεχθούμε και να πορευτούμε με αυτή την αλήθεια στη ζωή, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο», όπως εξηγεί ο σκηνοθέτης της παράστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παιδική ηλικία είναι αυτή που κρατά ενωμένους τους ήρωες της παράστασης Danny’s Wake. Οι 2 φίλοι, ο Πάτρικ και ο Μπίλλυ, θα συναντηθούν ύστερα από πολλά χρόνια. Μέσα σε μια νύχτα θα ξεδιπλώσουν τη ζωή τους. Τη ζωή που δεν έζησαν μαζί. Θα κλάψουν, θα γελάσουν, θα τσακωθούν, θα αποκαλυφθούν, αλλά και θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο τόσα χρόνια έμειναν ο ένας μακριά από τον άλλον…

Και όλα αυτά πάνω από το προσκεφάλι του νεκρού τους φίλου…Του 3ου της παιδικής παρέας, θέλοντας να δείξουν με αυτό τον τρόπο πως ούτε ο θάνατος δεν είναι ικανός να τους χωρίσει πια…

ΕΡ: Τι σας έκανε να πείτε «ναι» στο συγκεκριμένο έργο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Κατ’ αρχάς το γεγονός ότι σκηνοθέτης είναι ο φίλος μου ο Τάσος Αλατζάς. Από ‘κει και πέρα, διαβάζοντας το έργο πίστεψα ότι μπορεί να βγει κάτι καλό και βρήκα και πάρα πολύ ενδιαφέρον τον ρόλο του ‘’Μπίλλυ’’. Τα κοινά σημεία που έχω με τον Μπίλλυ είναι ότι ανήκουμε και οι δύο στη ‘’λαϊκή’’ τάξη. Θεωρώ ότι είμαι τόσο ειλικρινής με τους φίλους μου, όσο ο Μπίλλυ, κι έχουμε… περίπου το ίδιο γούστο στο να πειράζουμε τους άλλους!

ΕΡ: Τελικά, ο χρόνος είναι αρκετός, για να χωρίσει τις ανθρώπινες σχέσεις;

ΑΠ: ΤΑΣΟΣ ΑΛΑΤΖΑΣ: Πιστεύω πως όχι. Αρκεί βέβαια να το θέλεις και να προσπαθείς για αυτό. Θα σου πω για τους δικούς μου φίλους από το σχολείο, αν και δεν βρισκόμαστε συχνά, επειδή είναι στην Πάτρα, όταν βρεθούμε είναι σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα.

ΑΠ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: Δεν νομίζω… Αν το συναίσθημα είναι δυνατό δεν μπορεί να το υπερκεράσει ο χρόνος. Μπορεί για διαφόρους λόγους να έχεις καιρό να βρεθείς με ένα άτομο αλλά, όταν τα καταφέρεις να βρεθείς μαζί του, θέλει μόνο λίγη ώρα για να νιώσεις τόσο άνετα μαζί του, όσο … παλιά.

Το μεγάλο στοίχημα για τον σκηνοθέτη είναι ο χώρος όπου θα ανέβει η παράσταση.

ΤΑΣΟΣ ΑΛΑΤΖΑΣ: Είναι μια πρόκληση για μένα και ως σκηνοθέτη αλλά και ως ηθοποιό. Δεν υπάρχει η κλασική συνθήκη του θεάτρου: σκηνή και θεατές. Είναι ένας χώρος τέχνης open space που επικοινωνεί με έναν άλλο χώρο ενός παρεΐστικου μπαρ. Μέσα εκεί λοιπόν, η παράσταση γίνεται ένα με τον χώρο και παίρνει τη μορφή μιας εικαστικής – θεατρικής performance.

DANNY’S WAKE

του Jim Sweeney
A’ βραβείο Fringe Festival Εδιμβούργου, 1999
Μαύρη κωμωδία
Σκηνοθεσία: Τάσος Αλατζάς
Ηθοποιοί: Σταύρος Καραγιάννης (Μπίλλυ), Τάσος Αλατζάς (Πάτρικ)
Ακούγονται οι φωνές των: Ελένης Γερασιμίδου, Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, Γιάννη Τσιμιτσέλη και Σταύρου Καραγιάννη.
Χώρος: Μελάνυθρος, Ζάππα 4 Καλλιμάρμαρο
Κρατήσεις: τηλ: 210 3636904

Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή 12, 13, 19, 20 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ.
Είσοδος: 10 ευρώ (με ποτό)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης