«Δε Μ΄ αγαπάς. Μ’αγαπάς»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 04:40
«Δε Μ΄ αγαπάς. Μ’αγαπάς»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ : ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Η Θεατρική Διαδρομή θα παρουσιάσει την παράσταση «ΔΕ Μ’ΑΓΑΠΑΣ. Μ’ΑΓΑΠΑΣ» σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με Ρένη Πιττακή και την Πέγκυ Τρικαλιώτη, από τον Φεβρουάριο του 2012 στο Θέατρο Βασιλάκου.
Το έργο βασίζεται στην πολύ ενδιαφέρουσα σχέση της Ρίτας Λυμπεράκη με την κόρη της, Μαργαρίτα Καραπάνου, έτσι όπως ξεδιπλώνεται μέσα απ’ την αλληλογραφία τους, που διέσωσε η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο ομώνυμο βιβλίο της.

Τα παράξενα και μοναδικά της μητρικής αγάπης γίνονται αφορμή να συναντηθούν επί σκηνής δύο σπουδαίες πρωταγωνίστριες. Η Ρένη Πιττακή βρίσκει την άλλοτε μαθήτριά της, Πέγκυ Τρικαλιώτη, σ’ ένα ακροβατικό παιχνίδι μεγάλων δεξιοτήτων.

Η παράσταση αποτελεί ανάπλαση μιας συγκλονιστικής σχέσης και μιας μοιραίας εποχής. Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης και πάθους, όπου ο έρωτας εναλλάσσεται με την εγκατάλειψη και την προδοσία, η τρυφερότητα με τη σκληρότητα και το φόβο, η λατρεία με την απόρριψη, η επιθυμία ταύτισης με την ανάγκη ανεξαρτητοποίησης, το χιούμορ με την απόγνωση και την απελπισία.

Η αλληλογραφία αυτή, αποτελεί εξάλλου ένα δυνατό ντοκουμέντο μιας ξεχωριστής δεκαετίας, του 60’ – 70’, που ονειρεύτηκε μια άλλη ζωή, μια άλλη Ελλάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Διασκευή – Σκηνοθεσία : Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά – Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη
Μουσική Επιμέλεια : Ελεάνα Βραχάλη
Φωτισμοί : Ανδρέας Μπέλης

ΠΑΙΖΟΥΝ : Ρένη Πιττακή, Πέγκυ Τρικαλιώτη

Θέατρο Βασιλάκου
Πλαταιών & Προφ. Δανιήλ 3
Τηλ. 210-3467735

Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 04:43