Η δημιουργία πολιτιστικού δικτύου πόλεων είναι το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιούν τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, οι δήμοι Λαμιέων και Δελφών με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Οι δήμοι Λαμιέων και Δελφών αποτυπώνοντας με δράσεις την κοινή τους απόφαση για στρατηγική συνεργασία σε θέματα Πολιτισμού, προχωρούν στον σχεδιασμό ενός δικτύου πόλεων με κοινές ιστορικές αναφορές και μελλοντικές στοχεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «μέσω του πανάρχαιου θεσμού των Αμφικτυονιών, όπου αντιπροσωπεύονταν σχεδόν όλα τα ελληνικά φύλα, οι τόποι μας γνώρισαν στιγμές μεγάλης πνευματικής και πολιτικής δόξας. Συχνά, τηρουμένων των αναλογιών, προσομοιάζονταν με την Κοινωνία των Εθνών και τον ΟΗΕ. Για το λόγο αυτό πιστεύουμε, πως η πρωτοβουλία μας για την δημιουργία ενός πολιτιστικού δικτύου πρέπει να συμπληρωθεί από το κύρος της UNESCO. Ο διεθνής εκπαιδευτικός, επιστημονικός και πολιτιστικός οργανισμός του ΟΗΕ αποτελεί ένα παγκόσμιο εργαστήριο ιδεών με ρυθμιστική λειτουργία στην υπηρεσία των πανανθρώπινων αξιών με στόχο την ευημερία του ανθρώπου σε ένα ειρηνικό κόσμο χρησιμοποιώντας ως μέσα, μεταξύ άλλων, τον πολιτισμό».

Απώτερος σκοπός της συνάντησης είναι να διατυπώσουμε αίτημα ώστε να τεθεί η πρωτοβουλία μας υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, καθώς αποτελεί τον επίσημο φορέα που θα συντονίσει και θα προωθήσει την κοινή μας δράση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης