«Δεσποινίς Τζούλια»

«Δεσποινίς Τζούλια»
... του August Strindberg

Η ομάδα χορού flamenco «Arroyo Nuevo» παρουσιάζει στον ομώνυμο χώρο, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, το έργο του August Strindberg, «Δεσποινίς Τζούλια», σε χορογραφία και σκηνοθεσία Σταύρου Λίτινα.  Μια παράσταση που από την πρώτη στιγμή είχε θερμή ανταπόκριση από το κοινό γνωρίζοντας παράλληλα και καλλιτεχνική επιτυχία!

Λίγα λόγια για το έργο
Το έργο πέρα από τα προφανή επίπεδα της πάλης των φύλων και των τάξεων, διεισδύει αριστοτεχνικά στο δίπολο «φόβος & εξουσία» και μέσα από αυτό φωτίζει πρισματικά όλες τις σχέσεις των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η παράλυση που προκαλεί ο φόβος και τα περιθώρια χειραγώγησης που επιτρέπει, καθώς και η δυνατότητα ανατροπής της εξουσίας, ως προέκταση, σμιλεύουν νοηματικά το κείμενο ενισχύοντας τη διαχρονικότητα του. Γράφτηκε το 1888 και προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο για την προκλητικότητα των ιδεών του και την αμεσότητα της γραφής του. Αποτελεί σήμερα το εμβληματικό δράμα του Σουηδού συγγραφέα.

Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά με flamenco. Ο χορογράφος και σκηνοθέτης της παράστασης, Σταύρος Λίτινας, αναφέρει χαρακτηριστικά, «… αναζητώ την αιτία που κινεί τα σώματα πριν ακόμη αρθρωθεί ο λόγος. Ψάχνω το βαθύτερο λόγο, τον φυσικό, και τον χρησιμοποιώ ως υλικό, θέτοντας τον άλλο, τον επεξηγηματικό, σε κατάσταση σιωπής».

Παίζουν:

  • Δεσποινίς Τζούλια: Εύα Παρασκευοπούλου
  • Υπηρέτης Ζαν: Σταύρος Λίτινας
  • Μαγείρισσα Κριστίν: Αλίνα Αναστασιάδη
Αφήγηση: Άντζελα Μπρούσκου

Τη μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά, τους φωτισμούς και τα κοστούμια της παράστασης υπογράφει ο Σταύρος Λίτινας.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Παρασκευή 21.30
Σάββατο 21.30
Κυριακή 20.30

Τιμές εισιτηρίων:

  • Γενική είσοδος: 12 ευρώ
  • Μειωμένο: 8 ευρώ (φοιτητικό & ανέργων)
Τηλ. κρατήσεων: 210 34 69 575

Arroyo Nuevo
Μ. Αλεξάνδρου 128, Κεραμεικός
Τηλ: 210 3469575

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014, 23:56