Διάλεξη με θέμα «Κίνα και αρχαία Ελλάδα: Σύγκριση μυθολογίας και φιλοσοφίας», θα δώσει στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης ο διακεκριμένος καθηγητής του Πολυτεχνείου, Θεοδόσης Τάσιος, την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, στις 19:00.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ανανέωση των εκθεμάτων της περιοδικής έκθεσης «Από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong» του Μουσείου Ακρόπολης, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, έργα τέχνης και έπιπλα που βγήκαν για πρώτη φορά από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong (1711 – 1799) στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου και τα οποία αντιπροσωπεύουν έναν αιώνα κινέζικου πολιτισμού.

Ο Qianlong είναι ο Αυτοκράτορας που αναμόρφωσε την Κίνα, διπλασίασε την έκταση και τον πληθυσμό της, φρόντισε για την ευημερία των πολιτών της και, κυρίως, υποστήριξε με πάθος τις τέχνες και τα γράμματα. Παρέμεινε στο θρόνο για περισσότερο από εξήντα χρόνια (1735-1796) και σφράγισε με τις προσωπικές του επιλογές την τέχνη της Κίνας του 18ου αιώνα.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης