Τα «Σεμινάρια φονικής γραφής» του Πέτρου Μάρκαρη γίνονται αφορμή συζήτησης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Παρασκευή 27/5 στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης» (Πανεπιστημίου 30) στις 19.00. Ο συγγραφέας συνομιλεί για το ομότιτλο βιβλίο του με την αν. καθηγήτρια Εύη Πετροπούλου. Τη συζήτηση συντονίζει ο καθηγητής Γεράσιμος Ζώρας και προλογίζει η δρ. Βασιλική Αλεξάνδρα Σκρεμμύδα.

Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Διαβάζοντας για το Πανεπιστήμιο» που διοργανώνει κάθε μήνα το Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ, με παρουσιάσεις και συζητήσεις βιβλίων από την τρέχουσα βιβλιογραφική επιστημονική και λογοτεχνική παραγωγή. Σκοπός του Ιστορικού Αρχείου του Πανεπιστημίου είναι να προβάλει αλλά και να συμβάλει στον διάλογο γύρω από τον πανεπιστημιακό θεσμό, την ιστορία του και τη θέση του στην Ελλάδα και διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βιβλίο «Σεμινάρια Φονικής Γραφής» ο αστυνόμος Χαρίτος έρχεται αντιμέτωπος με μία σειρά από εγκλήματα στον χώρο του Πανεπιστημίου. Η έρευνά του θα τον οδηγήσει σε αρχεία και η αναδίφησή του στα μονοπάτια του παρελθόντος θα ανασύρει μνήμες εμβληματικών πανεπιστημιακών μορφών. Στη σκιά τους θα αναδειχθούν σύγχρονα προβλήματα και παθογένειες, που θα κάνουν τον πρωταγωνιστή να αναρωτηθεί, εάν και κατά πόσο εντέλει ο πανεπιστημιακός θεσμός «τροφοδοτεί το σύστημα».

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης