ΤΑΥΡΟΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΕΘΝ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ)
ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Ο Δημήτρης Μπάσης συναντά φέτος το καλοκαίρι για πρώτη φορά στη σκηνή την Γιώτα Νέγκα, σε μια συνεργασία στη οποία πρωταγωνιστεί το ελληνικό τραγούδι στην καλύτερη εκδοχή του!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δωδεκαετής δισκογραφική πορεία του Δημήτρη Μπάση, η δυναμική παρουσία του σε live εμφανίσεις καθώς και η συνεργασία του με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον καθιστούν έναν από τους πλέον καταξιωμένους λαϊκούς και όχι μόνο τραγουδιστές της νεότερης γενιάς.

Ο Δημήτρης Μπάσης ερμηνεύει συνδυάζοντας την παιδεία του στην βυζαντινή μουσική, την πείρα του από το λαϊκό πάλκο αλλά και την μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη Θεοδωράκη, δημιουργώντας στις ζωντανές του εμφανίσεις μια μοναδική ατμόσφαιρα, στιβαρή και ταυτοχρόνως διασκεδαστική.

Μαζί του η Γιώτα Νέγκα, μία από τις καλύτερες νέες ερμηνεύτριες, που στην ερμηνεία της αναγνωρίζει ο ακροατής αμεσότητα, λυρισμό και αριστοκρατική λαϊκή αδρότητα. Η Γιώτα Νέγκα είναι μια τραγουδίστρια με «παρελθόν». Κατάγεται από τις σπουδαίες γυναικείες λαϊκές φωνές του παρελθόντος ενώ ταυτόχρονα είναι μια τραγουδίστρια με παρόν και μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει ήδη ερμηνεύσει υλικό σημαντικών δημιουργών της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής, ενώ οι ζωντανές εμφανίσεις της στο πλευρό καταξιωμένων ερμηνευτών όπως ο Παντελής Θαλασσινός, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Έλλη Πασπαλά κ.α. έχουν δημιούργησει ιδιαίτερη αίσθηση.

Ο Δημήτρης Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα, με αφετηρία την κοινή τους αγάπη στο καλό τραγούδι, συνδυάζουν την ερμηνευτική τους δεξιότητα και τη δυναμική σκηνική παρουσία τους σε μία συναυλία – συνάντηση στην πλατεία Αγ.Γεωργίου (Εθν.Αντίστασης) στον Ταύρο την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, που θυμάται και μας θυμίζει σημαντικές στιγμές κορυφαίων Ελλήνων συνθετών, τις επιτυχίες της προσωπικής τους δισκογραφίας αλλά και αγαπημένα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ζωντάνια, κέφι και μελωδία.

Ώρα έναρξης: 21:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης