Πεμ 27 Αυγούστου Cine Orfeas, 20:30
Συναυλία για πιάνο & φωνή

 
Ο Δημήτρης Νέπκας σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο Σερρών και στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Πήρε δίπλωμα πιάνου, Α’ βραβείο και βραβείο για εξαιρετική ερμηνεία, παρακολούθησε σεμινάριο συνοδείας Lied με τον Γερμανό Ulrich Rademacher, ενώ το 1997 απέσπασε υποτροφία από τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για σεμινάρια συνοδείας πιάνου.

Έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ, έχει κάνει ηχογραφήσεις και συνοδεύει τραγουδιστές τα 10 τελευταία χρόνια. Από το 2001 κάνει τη μουσική προετοιμασία στις παραγωγές όπερας του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σπούδασε για πέντε χρόνια μονωδία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και έχει λάβει μέρος σε παραστάσεις όπερας. Συμμετείχε ως χορωδός σε συναυλίες, ενώ εμφανίστηκε και ως ηθοποιός σε παραστάσεις του Εργαστηρίου Δραματικής Τέχνης «Παράθλαση», όπου και σπούδασε τη δραματική τέχνη.

Είναι πτυχιούχος της ιατρικής του Α.Π.Θ., με ειδίκευση στην Ωτορινολαρυγγολογία.
 
Η Βασιλική Ποζίδου γεννήθηκε στην πρώην Τσεχοσλοβακία, όπου άρχισε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 8 ετών. Εμφανίστηκε με χορωδίες της Τσεχοσλοβακίας ως σολίστ. Σε ηλικία 16 ετών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές της στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου έλαβε το δίπλωμά της με άριστα και τιμητική διάκριση, ολοκληρώνοντας παράλληλα σπουδές ανώτερων θεωρητικών (πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας).

Έλαβε μέρος στο διαγωνισμό Antonin Dvorak στην Πράγα και συμμετείχε στο στούντιο όπερας στα πλαίσια του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε σεμινάρια φωνητικής και μελοδραματικής και πραγματοποίησε ρεσιτάλ στην Ελλάδα, την Τσεχία και τη Ρουμανία. Σε σειρά εκδηλώσεων εκτέλεσε παλιά δημοτικά τραγούδια της ισπανίας για κιθάρα και φωνή (Lorca-De Falla).
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης