Δύο ξεναγήσεις στην «υπόγεια πόλη» θα πραγματοποιήσει την προσεχή Κυριακή η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Όπως γίνεται γνωστό, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «ο αρχαιολογικός περίπατος θα ξεκινήσει από την Αρχαία Αγορά, θα κατευθυνθεί προς τον σταθμό μετρό της Αγίας Σοφίας και διαμέσου των Λουτρών Παράδεισος (Bey Hamam) και της Παναγίας Χαλκέων θα καταλήξει στον Σταθμό μετρό Βενιζέλου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται πως αρχικά επρόκειτο να γίνει μία ξενάγηση, ωστόσο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος οι διοργανωτές αποφάσισαν να οργανώσουν και δεύτερη.

Στη σχετική ανακοίνωση η «Κίνηση» αναφέρει τα εξής:

«Η «Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στο τεράστιο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τους συμπολίτες μας για την ξενάγηση στην «υπόγεια πόλη», διοργανώνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου δύο ξεναγήσεις στις 10.30 πμ και 12.30 μμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση και για τις δύο ξεναγήσεις θα γίνει στην είσοδο της Αρχαίας Αγοράς (από την Αγνώστου Στρατιώτου)

Ο αρχαιολογικός περίπατος θα ξεκινήσει από την Αρχαία Αγορά, θα κατευθυνθεί προς τον σταθμό μετρό της Αγίας Σοφίας και διαμέσου των Λουτρών Παράδεισος (Bey Hamam) και της Παναγίας Χαλκέων θα καταλήξει στον Σταθμό μετρό Βενιζέλου. Η προσέγγιση των αρχαιοτήτων στην ανασκαφή του Σταθμού, φυσικά δεν είναι δυνατή.

Την ξενάγηση προσφέρει αφιλοκερδώς ο ξεναγός Ιωάννης Κιουρτσόγλου.

Σε κάθε ξενάγηση μπορούν να συμμετέχουν 200 (και 50 επιλαχόντες) άτομα. Απαιτείται δήλωση συμμετοχής. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης