Δύο ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες

Δύο ταινίες κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες
Πρεμιέρες 27/12/2012

The Hunter (2011)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Ο Κυνηγός

Σύμφωνα με πολλούς Αυστραλούς, ο τελευταίος τίγρης της Τασμανίας δεν πέθανε το 1936, αλλά εξακολουθεί να ζει. Ο Μάρτιν Ντέιβιντ (William Dafoe), έπειτα από αρκετά περιστατικά που μαρτυρούν την ύπαρξη του εξαφανισμένου τίγρη της Τασμανίας, ξεκινά ένα κυνήγι για να τον βρει και να πάρει ένα δείγμα από το DNA του, ώστε να μπορέσουν να γίνουν κλώνοι και να σωθεί τελικά το είδος. Παράλληλα, όμως, ξεκινά ένα «κυνήγι» που φέρνει στην επιφάνεια τους δεσμούς των ανθρώπινων σχέσεων αλλά και της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση.

Ο Daniel Nettheim μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο μυθιστόρημα της Αυστραλέζας Julia Leigh, που κέρδισε πρόσφατα τις εντυπώσεις στις Κάννες, με την πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα στην «Ωραία κοιμωμένη». Ο σκηνοθέτης τονίζει πως η ταινία επικεντρώνεται στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων αλλά και στη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Έτσι, «η φύση είναι ένας χαρακτήρας στην ταινία και μάλιστα γίνεται ιδιαίτερα εχθρικός κατά την εξέλιξη της ιστορίας. Υπάρχει μία λανθάνουσα απειλή από όλους τους χαρακτήρες, αλλά υπάρχει πάντα η εμφανής απειλή από την ίδια τη φύση».

Bella Addormentata (2012)
Μεταφρασμένος Τίτλος: Η Ωραία Κοιμωμένη
Γνωστό επίσης ως: Dormant Beauty

Του Μάρκο Μπελόκιο

Τις δραματικές τελευταίες 6 ημέρες της ζωής της Ελουάνα Ενγκλάρο, μιας νεαρής γυναίκας η οποία βυθίστηκε σε κώμα ύστερα από τροχαίο ατύχημα το 1992 και παρέμεινε σ' αυτήν την κατάσταση για 17 ολόκληρα χρόνια, καταγράφει η ταινία «Bella Addormentata». Η Ιταλίδα δίχασε την κοινή γνώμη, καθώς έγινε το σύμβολο του αγώνα για το δικαίωμα στον θάνατο, στον οποίο αντιτάσσεται κατηγορηματικά η Καθολική Εκκλησία. Ένα μωσαϊκό από αλληλένδετους χαρακτήρες, οι οποίοι αναζητούν το νόημα της ζωής και της ελπίδας.

Επίσημη συμμετοχή Φεστιβάλ Βενετίας.

Σκηνοθεσία: Μάρκο Μπελόκιο
Πρωταγωνιστούν:
Ιζαμπέλ Ιπέρ
Άλμπα Ρόργουοτσερ
Μάγια Σάνσα
Τόνι ΣερβίλοΕπιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 13:48