Δύο χιλιάδες τίτλοι βιβλίων από τον Δήμο Θέρμης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 13:21
Δύο χιλιάδες τίτλοι βιβλίων από τον Δήμο Θέρμης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Πάνω από 2.000 τίτλοι βιβλίων συγκεντρώθηκαν από πολίτες του Δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και απεστάλησαν στο Σεράγεβο, έπειτα από κάλεσμα της ελληνικής πρεσβείας στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη και του «Δικτύου προώθησης της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας, επιστήμης και τεχνών».

Στόχος της πρωτοβουλίας την οποία ανέλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Δήμου Θέρμης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θέρμης σε συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και σχολεία του δήμου είναι η ενίσχυση της προσπάθειας της πρεσβείας για δημιουργία «Ελληνικών Εστιών» ή αλλιώς «Greek Corners» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιοχής.

Η ελληνική πρεσβεία του Σεράγεβο, στο πλαίσιο της στρατηγικής για δημιουργία «Ελληνικών Εστιών» σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, υπό το συντονισμό του Πρέσβη της Ελλάδος στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Δημήτριου Παπανδρέου, δημιουργεί τμήματα ελληνικών βιβλιοθηκών τα οποία θα εμπλουτίζονται διαρκώς με βιβλία στην ελληνική γλώσσα.

Η δωρεά της Θέρμης περιλαμβάνει ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία (πεζογραφία και ποίηση), βιογραφίες, βιβλία τέχνης και θεάτρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021, 13:21