Δεν είναι η πρώτη φορά που τέχνη και θρησκεία συγκρούονται. Πρόσφατο παράδειγμα και μάλιστα εν Ελλάδι, ήταν τα απείρου κάλλους περιστατικά που εκτυλίχθηκαν έξω από το θέατρο Χυτήριο πριν από κάποιους μήνες, με θρησκόληπτους, των οποίων η συμπεριφορά έμοιαζε περισσότερο οπαδική, να βάλλουν κατά των συντελεστών της παράστασης Corpus Christi και να φτάνουν στο σημείο να προπηλακίζουν και δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, στόχος όλων των απανταχού θρηκόληπτων και συντηρητικών οπαδών της εκκλησίας – γιατί μόνο οπαδοί μπορούν να χαρακτηριστούν – είναι εδώ και λίγα 24ωρα ο David Bowie για το τραγούδι «The Next Day» και συγκεκριμένα για το βίντεο κλιπ του κομματιού. Οι διάσημοι ηθοποιοί Gary Oldman και Marion Cotillard, που επίσης συμμετέχουν στο βίντεο κλιπ εκτός από τον τραγουδιστή, δέχθηκαν και εκείνοι τα πυρά των απανταχού συντηρητικών υποκριτών -«θεματοφυλάκων των χρηστών ηθών της κοινωνίας».

 Για την ιστορία, στο βίντεο ο ερμηνευτής εμφανίζεται ρακένδυτος, με εμφάνιση που παραπέμπει στον Ιησού, ο Βρετανός Oldman έχει τον ρόλο του ανήθικου κληρικού και η βραβευμένη με Όσκαρ Cotillard συμμετέχει ως πόρνη που εμφανίζει «στίγματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια επίδειξη υπερευαισθησίας —ή πανικού— το YouTube, ανταποκρινόμενο στις αντιδράσεις ορισμένων χρηστών του, των οποίων τα θρησκευτικά ήθη εθίγησαν ανεπανόρθωτα, απέσυρε την Τετάρτη του Πάσχα, το βίντεο από το σάιτ για 18 ολόκληρες ώρες. Τελικά, μετά από τις αντιδράσεις των λογικών ανθρώπων – που ευτυχώς ακόμη είναι πολλοί σε αυτό τον πλανήτη- YouTube το ξανασκέφτηκε και ξανανέβασε το βίντεο. Δυστυχώς, όμως υπάρχουν περιορισμοί. Ο ιστότοπος ζητεί από τους χρήστες τα στοιχεία τους – ηλικία και ηλεκτρονική διεύθυνση -, καθώς «ενδέχεται να περιέχει προκλητικό περιεχόμενο» .

Όσοι θεωρείτε ότι δεν θίγεται το θρησκευτικό σας αίσθημα μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης Το νέο προκλητικό video clip του David Bowie, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013, 14:39

Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης